Barnerommet har nå fått hems!

GOD KVELD

Nå har Dennis akkurat lagt seg på et helt ferdig oppusset rom! Endelig – etter altfor lang tid – er vi ferdig med å pusse det opp. Vi har vel nesten brukt et helt år, ups. Det har riktignok vært nesten ferdig ganske lenge, og det eneste som har manglet er den forbaskede hemsen som jeg har angret meg i hjel på flere ganger.

Altså, dere aner ikke hvor mange ganger jeg bare har hatt lyst til å feste skapdørene på rammen igjen og la det være et skap i stedet. Planene mine når jeg først begynte å rive det var ikke planlagt ned til minste detalj, og det viste seg til slutt å bli litt (les: mye) mer innviklet enn jeg først trodde.

Nå når vi likevel ENDELIG er helt ferdig med den er jeg kjempe glad for at jeg gjorde det. For at jeg satset og prøvde! Dennis kommer til å få så mye glede av den, og han prøvde den skikkelig for aller første gang nå i kveld. Den var super populær, og falt i smak med det samme. Ekstra gøy er det at han nesten kommer seg opp helt selv allerede også. Han må riktignok ha litt hjelp på det aller første trappetrinnet ettersom det er det høyeste, men resten krabber han opp på null komma niks.

Slik ble den altså seende ut til slutt! Til selve hemsen brukte jeg en av de gamle skapdørene. Den var tykk og solid, og har allerede blitt testet for 80 kilo! Trappen ble et trofast oppbevaringsmøbel fra IKEA – da fikk vi både trapp og oppbevaring, noe som er gull på det lille rommet hans. Spilene til rekkverket er ikke mer avansert enn kosteskaft til 29,- fra Jula, og madrassen har jeg klippet til og sydd laken på selv.

Inni hemsen har jeg hengt opp to bildelister fra IKEA som blir brukt som bokhyller, og ellers har jeg bare sparklet og malt innerveggene! Jeg har brukt vanlige dørlister rundt åpningen for å få det til å se litt finere ut. Praktisk nok ble det også en kjeller under denne hemsen, og den blir brukt som garasje til elbilen.

Helt til slutt kan jeg legge til før og etter bilde av hemsen som i utgangspunktet var et gammelt, innebygd klesskap som har stått siden huset var nytt på 70-tallet. Her var det fire slike klesskaper ved siden av hverandre, men så har vi gjort tre av dem om til hems og kjeller mens det siste blir brukt som klesskap.

Vil du ser flere bilder av hvordan hele rommet så ut før oppussingen kan du se dem HER.

Hva synes dere om det ferdige resultatet? Jeg sliter også med å bestemme meg om jeg skal male spilene hvite eller om jeg skal beholde dem trefarget. Hva synes du?

9 kommentarer om “Barnerommet har nå fått hems!”

  1. Synes «trappen» så farlig ut! ? Er den festet til veggen, slik at den ikke kan tippe? Og er den ikke farlig høy på øverste trinn, for en liten gutt som kan ramle ned? Ellers syns jeg hemsen så kjempe fin ut?

  2. Anonym: Trappen er festet til veggen ja, og jeg vurderer å bygge et rekkverk til den også, men ikke helt sikker enda. Så i mellomtiden står den slik, og vi passer alltid på når han leker der nå når han enda er så liten ? Tusen takk!

  3. Anonym: Jeg har skrudd skruer fra undersiden av hemsen, gjennom «gulvet» og inn i hver enkelt spile, og så har jeg skrudd skruer skrått inn oppe. Festet også en liten stift i hver av spilene til listen ? Det sitter bom fast!

  4. Det ble kjempe fint! Personelig like jeg at rekkverket er umalt da det ble litt sånn skandinavisk preg over det.
    Du burde kanskje plassere en tykkere skum matte eller annen type matte ved trappen siden de små fort kan være uheldig og da er det greit at det er noe litt mykt under for å ta litt av fallet 🙂

Legg igjen en kommentar