Vi ble nektet å bruke bilstolen!

Nå tenkte jeg at jeg kunne ta dere med på en helt forferdelig opplevelse vi opplevde angående bilsikring her nede i Spania for et par dager siden. Vi hadde pakket i sekk, stelleveske, vogn og tatt med bilstol, ettersom vi skulle til en dyrepark som ligger en time unna. Vi festet Dennis i bilstolen, tok taxi til bussholdeplassen i Torrevieja og kjøpte busbilletter til Santa Pola.

Vi ventet i et kvarter før bussen kom. Det samlet seg en lang kø foran bussen, sjåføren snakket med de ansatte på busstasjonen, og en liten stund etter kom det enda en buss. Det var vist nok så mange som hadde kjøpt billett at de trengte enda en buss. Da vi ble fordelt på to busser var det riktignok god plass i hver.

Da det ble klart hvilken buss vi skulle ta plasserte Christopher vogna nede i bagasjeluka, viste bilettene til sjåføren også gikk vi inn i bussen. Christopher først og jeg etter med Dennis liggende i bilstolen. Bussjåføren ropte etter meg i det jeg passerte han, pekte opp på bilstolen, viftet med pekefingeren og ristet på hodet. Jeg gikk ned trappene og ut av bussen igjen og spurte på engelsk hva han mente.

Han pekte på bilstolen igjen og ristet på hodet «no, no». Christopher kom ut og forklarte at det var trepunktssele på den fremste raden og at vi derfor kunne feste bilstolen. Sjåføren sto på sitt og nekten blankt å slippe oss inn i bussen med bilstolen. Den skulle vi plassere under i bagasjeluka sammen med vognen! Uten at han gav noen som helst forklaring på hvorfor.

Christopher fortsatte å forklare at Dennis måtte ha bilstolen for sikkerhetens skyld tilfelle det skulle skje noe, men uansett hva vi sa eller hvor mye vi sto på vårt hadde sjåføren bestemt seg. Den bilstolen fikk vi ikke lov til å ta med oss inn i bussen! Han mente Dennis skulle sitte fremovervendt i bussens sete med bussens seler.

Slik som dette altså! 16 måneder gammel og uten noen som helst bilsikring annet enn et belte tvers over hoftene som er altfor lite til å beskytte han i en eventuell kollisjon. Til og med bare med vanlig kjøring vil ikke Dennis klare å sitte noe fint der ettersom han lett tipper fra side til side i svingene.

Etter en liten evighet med diskusjon som gikk over i krangel og opphisset stemning forklarte bussjåføren oss at nå måtte han kjøre, og vi kunne velge å gå inn i bussen uten bilstolen eller bli igjen. Ettersom vi hadde kjøpt og betalt både bussbilletter og billetter til dyreparken den dagen hadde vi egentlig ikke noe valg. Vi skjønte vi ikke kom noen vei med det stabeistet av en bussjåfør og ble altså nødt til å gå inn uten bilstolen.

Jeg lot likevel ikke min 16 måneder gamle sønn sitte helt alene i eget sete. I stedet plasserte jeg han i fanget mitt, mot kjøreretningen og tviholdt rundt rumpe og nakke/hode. Gjorde det beste jeg kunne for at han skulle sitte så trygt som mulig til tross for omstendighetene.

På mystisk vis lot til og med Dennis meg få lov til å holde han slik gjennom hele bussturen som tok 45 minutter! Kanskje han skjønte alvoret eller merket stemningen? Jeg vet ikke, men han lå inntil brystet mitt hele turen og protesterte ikke et sekund engang.

Tenk at man faktisk kan bli nektet å bruke bilstoler når man både har alt nødvendig utstyr med selv, det er ledige seter i bussen og det er mulig å feste stolen på riktig måte! Vi hadde dessverre ikke økonomi nok til å kjøpe nye billetter til dyreparken en annen dag + betale for taxi hele den 45 minutters lange kjøreturen hver vei, men vi tok i det minste taxi på vei hjem fra dyreparken denne dagen.

Takk og lov for at det gikk bra denne gang! Men jeg tør rett og slett ikke ta samme sjanse en annen gang. Fra nå av blir det ikke noe mer busskjøring mens vi er her nede. Vi får nøye oss med det som ligger i gåavstand, eller eventuelt ta taxi.

En skikkelig ekkel og sjokkerende opplevelse!

7 kommentarer om “Vi ble nektet å bruke bilstolen!”

  1. Veldig dumt av buss sjaføren å nekte dere å ta med setet men trengte dere virkelig å dra selv om biletten va kjøpt? Jeg tenker selv at om du føler at d va så utrygt som du får det fram i teksten så ville d sikkert gått greit å kaste bort litt penger på biletten for å ta vare på sikkerheten til Dennis.

  2. Aurora: Denne gangen valgte vi å ta den risken, men jeg velger også å skrive innlegget for å få frem dette til andre som kanskje ikke er klar over at det i det hele tatt er mulig (noe vi selv ikke var!). Hadde vi visst det på forhånd hadde vi ikke kjøpt billetter til dyreparken ettersom det ville blitt altfor dyrt med det i tillegg til taxi begge veiene – som til sammen er 90 minutters kjøretur! Synes likevel det hadde vært veldig dumt å kaste bort så mye penger uten å få noe igjen for det, så da gjorde vi det beste vi kunne ut av situasjonen.

  3. Du burde virkelig blitt igjen. Er ikke sikkerheten til sønnen din verdt mer enn noen tapte kroner i billetter? At du holdt rundt han hadde ikke hjulpet om uhellet var ute. Uansvarlig.

  4. Det som sjokkerer meg er dobbelt moralen din! «Sikkerheten er viktig» men tydeligvis er penger viktigere.. Skam deg!

Legg igjen en kommentar