Ukens spørsmål #78

Hvor sikker er du på et dette er en sunn livsstil for alle? Jeg har diabetes, og ville prøve lavkarbo for å få bedre kontroll på blodsukkeret mitt, men fikk nei fra diasykepleier, jeg risikerer å få alt for høyt kolesterol pga så mye fett. Når det er sagt, jeg ser med beundring på hva du har oppnådd.

Jeg er så sikker som jeg kan bli (så sant du klarer å holde deg til det. Det verste du kan gjøre på lavkarbo er å hoppe av og på!). Anbefaler deg på det sterkeste å se dokumentaren «sannheten om karbohydrater» som gikk på TV2 livsstil i går kveld. Du finner den helt sikker på tv 2 sumo, ellers er det også mulig den går i reprise en av dagene.

Den tar for seg nyeste forskning og har blant annet en gruppe med diabetikere som blir med på et prosjekt å teste om lavkarbo kan være bedre for sykdommen. Resultatene er sjokkerende! ALLE fikk bedre blodprøver, mer energi og følte seg friskere (samt at ALLE hadde gått ned minst 3 kilo på 14 dager). Han ene hadde brukt medisiner mot diabetes i 17 år, og fikk beskjed om at han innen et par måneder ville være så mye bedre at han kunne kutte ut medisinene.

Dokumentaren viser også forskning på kombinasjonen lavkarbo og trening, viser hvor usunt det er å spise potet, pasta og for eksempel hvor mye sukker du får i kroppen av å spise ris. Nå skal jeg ikke ramse opp alt, men råder alle som er skeptiske til lavkarbolivsstilen å se den!

Når det er sagt kan jeg svare deg på siste del av spørsmålet ditt at jeg enda ikke har hørt om noen som har fått høyere kolesterol av lavkarbo. Dette er en myte, og noe som skjer om du kombinerer den mengden fett lavkarbo gir deg med karbohydrater. Kutter du derimot karbohydratene til et minimum opplever de aller fleste å få lavere kolesterol og bedre blodprøver generelt av lavkarbo.

oppskrift HER

Leigte dere leilighet på finn.no i sommerferien? Ligger det ute nå, kan du evnt linke?

Ja, det gjorde vi, men det var ikke jeg som bestilte, så litt usikker på hvor hun fant dem. Har prøvd å søke litt, men det er ganske mange så har problemer med å finne direkte link dessverre.

Hvor fort tror du jeg kan gå ned 8 kg på lavkarbo (men ikke super strikt- men spiser ingen ting med mer enn 5g per 100 i) trener lett ved siden av. 167cm og 66 kilo. Hvor fort går/gikk du ned?

Dette blir umulig for meg å svare på ettersom lavkarbo for det første ikke er en diett, men en livsstilsendring der vektnedgang er en svært vanlig og positiv «bivirkning». Men jeg vet heller ingenting om hvordan kroppen din er satt sammen eller hvor fort den vil reagere. Når det er sagt gikk jeg selv ned 5 kilo den første måneden, og hadde etter 2 måneder på lavkarbo gått ned 8 kilo, fått en strammere kropp og ikke minst mye mer energi. Hopp i det, ikke ha fokus på vekten (det er bare en heldig bivirkning) og husk at jeg heier på deg.

36 kilo og 16 måneder forskjell

Hvordan går det med Christopher etter det som skjedde på den festen dere var på?

Nei, hvordan går det egentlig..? Han fikk aldri igjen følelsen rundt munnen, så i hakepartiet kjenner han ingenting. Men bortsett i fra det er han frisk som en fisk med noen ekstra skruer og plater som holder kjeven sammen ? Sliter riktignok en del med plagene av den manglende følelsen som gjør at han møter en del hindringer i hverdagen. Spesielt når han spiser, og ikke kjenner om noe renner ut av munnen eller om han søler.

Hei hvor er lekestativet fra?

Hvilke av dem? Rusjebanen kjøpte vi brukt (kommer opprinnelig fra en barnehage), sandkassen er fra Toys’r us og føysestativet er fra obs bygg.

Glimrende ide! Har du en link til kontaktplasten du har kjøpte på ebay?

Nei, dessverre. Sjekket i det jeg skrev innlegget, men linken er dessverre utgått ettersom kontaktplasten er utsolgt.

Hvordan er koseklærne i størrelsen ? ? Veldig fint til deg.

Helt normal i størrelsen! Jeg har buksen i medium og genseren i small, om det kan hjelpe.

Buksen kan kjøpes HER og genseren HER


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

3 kommentarer om “Ukens spørsmål #78”

  1. Jeg fikk ekstremt høyt kollesterol av lavkarbo, så høyt at fastlege måtte kontakte sykehuset for å finne ut hva man skulle gjøre. Vi snakker skyhøyt, over 16…. Jeg hadde da gått på Strikt LCHF i 1,5 år. Målt og veid mat og karboene med stålkontroll, holdt meg under 20 pr døgn, fokus på egg, fløte, smør og oster. Det var fantastisk! Digga maten og suksessen med vektnedgangen. Jeg gikk ned 25 kg på et år. Når blodprøvene ble tatta hadde jeg nådd målvekt, og hadde hatt stabil vekt i 6 måneder.

    Det sjokkerende blodprøveresultatet gjorde at jeg måtte snu om hele kostholdet, fordi det var livsfarlig for meg. Så min suksess kom med en bismak, veldig frusterende at jeg ikke kunne fortsette, for det funket så bra, men altså, selv om de fleste ikke får høyt kollesterol, er det livsfarlig for de som faktisk får det. Og det oppdages ikke på annen måte enn ved blodprøve, eller det som verre er….. Vær obs på det 🙂

  2. Hei igjen, kjente igjen min egen kommentar, og ser du svarer mer utfyllende. For det første, jeg kjenner personer som har fått forhøyet kolesterol ved lavkarbokosthold, og den ene personen gikk på et strengt kosthold, så det du sier stemmer ikke helt. Og som diabetiker avhengig av insulin er det for meg helt umulig å kutte ut karbohydrater helt, kroppen må få tilført insulin uansett hvor lite karbohydrater jeg spiser, resultat er da at blodsukkeret fort kan blir for lavt, og den eneste medisinen mot det er karbohydrater…..mulig det fungerer for folk med type 2 diabetes, som ikke bruker insulin, men dette er mine opplevelser.

  3. Jeg har forøvrig sett dokumentaren om sannheten bak kolesterolet, og det handlet stort sett bare om type 2 diabetikere, og angår egentlig ikke meg som er insulinavhengig. Det ble også sagt at man kan blir frisk av type 2 diabetes ved å spise lavkarbo, det er ikke sant, man kan bli symptomfri, men ikke frisk.
    Jeg tror du skal være litt forsiktig før du anbefaler lavkarbo til alle, se hva Maria skriver lenger opp her. Har du sjekket ditt eget kolesterol?

Legg igjen en kommentar