Ukens spørsmål #77

God søndag og velkommen tilbake til den ukentlige spalten. Dere har kanskje lagt merke til at jeg tok en pause da vi var på ferie? Det har dermed vært litt i overkant mange spørsmål å svare på nå, så jeg har heller luket ut de som har gått mest igjen. Spør meg gjerne igjen hvis du ikke har fått svar på ditt spørsmål, så svarer jeg på alle neste søndag.

Hvor mange ganger i uken trener du?

Det kommer veldig an på hvordan Christopher jobber men som regel annen hver dag. Det er riktignok ikke alltid på gymmet, men ei økt hjemme i stua sammen med minsten gjør jeg titt og ofte. Gøy for både meg og han. Forslag til øvelser finner du HER og HER.

Herlighet, så kreativt med laminatgulv på vegger! Hvordan kom du på den idéen? Er det “kun” det estetiske som førte til valget, eller er det andre ting som også ligger til grunn? Var skikkelig fint!:) Hvilke gulv har dere brukt? Og er det vanskelig å legge? Ble skikkelig inspirert nå:)

Tusen takk! Elsker denne veggen selv. Onkelen min hadde akkurat gjort det samme, og det var slik vi kom på det, men grunnen til at vi valgte dette i stedet for tapet var rett og slett fordi det var mindre arbeid. Vi hadde akkurat satt opp veggen og stiftet på gipsplater. Så for å slippe styret med sparkel, pussing og tapet la vi bare gulvet oppover i stedet.

Vi har brukt den samme laminaten som vi har på gulvet, Tundra fra IKEA. ELSKER både prisen og kvaliteten på det gulvet. For ikke å snakke om hvordan det ser ut! Ellers er det ikke vanskelig å legge nei. Man må bare kutte bordene slik at de passer, og så skru små skruer i hvert bord oppover. Skru skruene i den lille haken som skal klikkes inni det neste bordet for å skjule skruene. Dette gjør også at det blir en bitteliten glipe mellom hver rad – noe jeg syntes bare gjorde det enda finere!

Nå i disse kroppspress dager så blogger du virkelig om at du spiser KUN to måltider om dagen? I hvilken verden tror du dette er sunt? Helt sjukt.

Når man lever en lavkarbolivsstil er det ingenting i veien for å spise både 1-2 måltider daglig. Ei heller 7 for den del. Man skal spise når man er sulten og stoppe når man er mett. For mange vil det føre til færre måltider daglig på grunn av det høye fett- og kaloriinnholdet i hvert måltid som holder deg mett lengre. Absolutt en sunn livsstil som mange opplever gode helsegevinster av.

Lurer på hvor gulvet deres er fra og hva det heter? Er dere fornøyde med det? Kommer det lett riper/hakk, eller holder det seg bra?

Fra IKEA faktisk! Navnet er Tundra. Vi er strålende fornøyde og kunne lett valgt dette gulvet igjen. Det er både fint å se på, veldig god kvalitet (vårt ser nytt ut enda og vi har hatt det i ett år med en ettåring i hus, med andre ord er det mye som blir kastet i/skubbet på gulvet) pluss at det er veldig billig!

Er ikke sikkert du vet dette, men er det mulig å bytte ut middager, egentlig måltider generelt, når man har når man ikke vanligvis går på lavkarbo? Tenker bare på at det enkelte ganger kan være litt mer kalorier og fett i en lavkarbo middag f.eks, enn en “vanlig” middag. Mye av det du lager ser knallgodt og veldig inspirerende ut, men har ikke lyst å gå på en smell dersom det ødelegger for “non-lavkarbo” kosten jeg har.

Det er helt klart mulig, men vil i mange tilfeller som du sier inneholde mer fett og kalorier enn en “vanlig” middag. Inni mellom er det derimot null problem å spise et lavkarbomåltid, spesielt de renere rettene uten så mye fett er tross alt bare sunnere for deg uansett livsstil. Selv spiste jeg det også inni mellom før jeg begynte for fullt ettersom mamma var lavkarber. ❤

oppskrift HER

Kan du vise innkjøp fra primark?

Det gjorde jeg i DETTE innlegget.

Begynte du på LCHF rett etter fødsel? Hvordan var det i forhold til amming da? Jeg vurdere selv å gå over til lavkarbo/LCHF for godt, det er veldig motiverende for meg å se hva du har oppnådd på 1 år ? bra jobba!

Tusen takk! Jeg begynte på lavkarbo i desember, 9 måneder etter fødsel. Da ammet jeg en gang til dagen i 2.5 måned samtidig som jeg spiste lavkarbo ? Masse lykke til!

Utrolig imponerende at du har klart å gjennomføre opplegget så lenge. Det har kanskje blitt en endring i kostvaner som har satt seg mer fast i hodet?

Ja, for å være helt ærlig synes jeg lavkarbo er helt fantastisk. Muligheten til å spise så mye godt og alltid være mett, uten å legge på seg, men toppen av det hele gå ned i vekt er uvirkelig ? Uten tvil en livsstil jeg kunne levd godt med resten av livet. Hvem vet, kanskje jeg til og med gjør det… Fremtiden får vise, jeg koser meg i hvert fall til en sunnere og sterkere kropp for hver dag som går!

Kan du skrive litt om Dennis sine måltidsrutiner nå som dere er i utlandet?

Det gjorde jeg i DETTE innlegget.

Hvordan vet du at du enda er i ketose? Bare veldig nygjerrig på hvordan det virker.

Man får kjøpt ketostix på apoteket, ved å tisse på dem ser man umiddelbart om man er i ketose eller ei. En boks inneholder mange strimler og koster heller ikke så mye, så absolutt greit å ha i hus. Ellers går det også an å måle via blodet for å få et 100 % nøyaktig resultat, men dette er også dyrere. Selv har jeg kun målt i urin.

Wow, for en prestasjon! Du ser nydelig ut! Hva er hemmeligheten? Sliter veldig med ekstra kilo etter siste barnet kom i juni i fjor:(

Jeg har delt mine beste tips for å gå ned i vekt i DETTE innlegget.

oppskrift HER

Kan du lage et innlegg hvordan du kom deg ditt ? Kosthold osv? Må ned samme pga helse :/ Du er en stor inspirasjon.

Som nevnt over har jeg har delt mine beste tips for å gå ned i vekt i DETTE innlegget.

Hvor kjøper man pofiber (brukt i blant annet DENNE oppskriften)?

Det kan du kjøpe blant annet HER.

Elsker Primark <3 Har bare vært på det i London, hvor har du handlet ettersom du betalte i Euro?

La Zenia shoppingsenter like utenfor Torrevieja i Spania! ?

Om man spiser ett måltid i uken (si en god mengde lørdagsgodt), hvordan vil dette være for ketosen? Og tar det hele 3-6 dager å komme i ketose etter et slikt måltid?

Å skeie ut regelmessig, for eksempel 1 gang i uken er for så vidt uproblematisk i de fleste dietter. Lavkarbo derimot kalles ofte en livsstil fordi det ødelegger litt mer om man gjør dette. Selv har jeg «skeiet» skikkelig ut kanskje 5 ganger siden jeg begynte i desember, noe jeg ser på som helt okei. Grunnen er som du nevner at man faller utenfor ketose pluss at man forvirrer kroppen. Når man lever et lavkarbokosthold omstiller kroppen seg til å bruke det ekstra fettet til å gi deg energi og utføre oppgavene sine med fettet som brensel. Tilfører man derimot karbohydrater (for eksempel sukker) forvirres kroppen og bruker dette som brensel i stedet. Det fører til at alt det ekstra fettet vil hope seg opp og bli mer usunt enn sunt.

For at lavkarbo skal være sunt er det derfor viktig at du holder deg til det så godt du kan, for hvis du faller ut ødelegger det mer enn hvis du hadde spist «vanlig». Når det er sagt finnes det så enormt mye god snacks og  godteri som kan spises på lavkarbo, så jeg ville heller valgt det på lørdagskveldene om jeg var deg! Så kan du heller nyte smågodt og et kakestykke i et selskap en sjelden gang.

Hvilken str hadde du i DENNE toppen?

Jeg har min i S. Vil si den er helt normal i størrelsen, men som sagt med god stretch.

Jeg ser at du spiser både brød og knekkebørd hver dag. Hvor kjøper du knekkebrødet?

Ja, brød og knekkebrød spiste jeg omtrent hver dag da jeg var i syden. Her hjemme går det derimot mest i middagsmat. Knekkebrødene er enten brisk fra Rema 1000 eller speltknekkebrød fra Mesterbakeren.

Var den lean lime god (fra DETTE innlegget)?

Helt fantastisk!


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

3 kommentarer om “Ukens spørsmål #77”

  1. Hvor sikker er du på et dette er en sunn livsstil for alle? Jeg har diabetes, og ville prøve lavkarbo for å få bedre kontroll på blodsukkeret mitt, men fikk nei fra diasykepleier, jeg risikerer å få alt for høyt kolesterol pga så mye fett. Når det er sagt, jeg ser med beundring på hva du har oppnådd ?

  2. Synne: Oi, det var overraskende! Det er veldig mange med diabetes i facebookgruppen jeg er med i som har fått anbefalt nettopp lavkarbo for å få bedre kontroll på blodsukkeret som du sier. Andre igjen har fått anbefalt lavkarbo fordi de sliter med for høyt kolesterol, min mormor er blant en av dem, og de opplever å få lavere kolesterol som følge av dette. Min mormor for å ta et eksempel går jevnlig til lege, og blodprøvene hennes hadde aldri vært bedre enn når hun spiste lavkarbo. Det er bevis nok i mine øyne. Hadde jeg vært deg hadde jeg forhørt meg med litt flere enn bare denne ene sykepleieren. Det er veldig mange som misforstår lavkarbo og som ikke er klar over hvor bra det kan være. Kanskje denne sykepleieren er en av dem? Les litt på internett om det, hør med andre som kombinerer lavkarbo og diabetes og hør gjerne med annet helsepersonell, hvis dette er noe du vil teste ut <3 Send meg gjerne en facebookmelding hvis du vil jeg skal legge deg til i lavkarbogruppen jeg refererte til i starten.

  3. Hvor fort tror du jeg kan gå ned 8 kg på lavkarbo (men ikke super strikt- men spiser ingen ting med mer enn 5g per 100 i) trener lett ved siden av.

    167cm og 66 kilo.

    Hvor fort går/gikk du ned?

Legg igjen en kommentar