Slik har vi totalforandret hagen vår!

Vi jobbet masse med hagen vår i ukene og månedene før vi dro på ferie. Det ble et mye større prosjekt enn vi trodde, og tok veldig lang tid. Faktisk så lang tid at vi aldri nådde å komme i mål i år. Til neste år derimot starter vi våren med en hage vi kan være stolt over. I løpet av de siste ukene før det blir skikkelig kaldt skal vi fullføre plantekassen, så litt flere gressfrø, fikse noen flere kjekke og kreative lekeløsninger i hagen, få det koselig på plattingen og generelt fjerne alt søppel og hageavfall.

tidlig i vår – nå i august

Det vi har gjort derimot er å skjære bort den høye tujabusken som hadde vokst seg høyere enn huset. Eføyen som var langt ut av kontroll og til og med hadde grodd seg langt inn til naboen. Vi var også nødt til å fjerne hele den store rhododendron’en da den var blitt så stor at den ble kvalt av både seg selv og alt det overvokste rundt den. Vi hadde egentlig håpet å kunne beholde den, men bare klippe den litt ned, men da vi begynte å skjære fant vi fort ut at 80 % av planten allerede var død.

Derfor fjernet vi hele i tillegg til alt søppelet og blomsterpottene vi fant inni denne lille skogen av overvokste planter. Vi fjernet så alt hageavfallet og sto igjen med et mye større hageområde enn vi kunne drømme om at vi hadde. Det var riktignok ikke gress der ettersom det ikke hadde sett sollys på 20-30 år. Det var også veldig ujevnt.

Planen videre ble derfor å fylle i et hengerlass med jord for å jevne ut hagen og så sådde vi med gressfrø. Deretter vannet vi godt, reiste på ferie og håpet på det beste. Da vi kom hjem igjen nesten fire uker senere hadde blandingen av gress- og jordområdet forvandlet seg til grønn plen! Vi jublet til tross for at den «nye» plenen er litt ujevn og ikke så fyldig som vi ønsker, så der skal vi gå over med enda noen flere frø.

tidlig i vår – nå i august

Utenom det har vi gravd sandkassen ned i jorden, lagt kantstein rundt den. Flyttet føysestativet og fått på plass et lite lekestativ. Hagen begynner virkelig å ta form, og nå er det bare småplukk igjen til vi er helt ferdige!

Fortell meg gjerne hva du synes så langt!

2 kommentarer om “Slik har vi totalforandret hagen vår!”

Legg igjen en kommentar