REISEGUIDE TIL PUNTA PRIMA

Kort om byen:

Et lite sted omtrent 10 minutter utenfor Torrevieja i retning La Zenia. Her finnes mange turister, deriblant flest nordmenn, svensker og briter. Punta Prima befinner seg på østkysten av Spania, og det tar litt i underkant av 4 timer med fly fra Haugesund. Her er det varmt året rundt, og sjeldent under 20 grader med unntak av desember og januar som er «vintersesongen» med i snitt 12 grader.

Greit å vite:

Valuta er euro: 1 euro = ca. 10 NOK.

Hei på spansk er «hola» (uttales med stum h)

Takk på spansk er «gracias»

Bosted:

Det finnes mange hoteller i området, men enda flere leiligheter. Mange av leilighetene er private og leies ut store deler av året. Her kan man fort spare en del penger i forhold til hotellrom, spesielt om man går flere sammen. Ikke bare er det billigere å bo, men man er mer for seg selv og har muligheten til å lage mer mat hjemme noe som også gjør oppholdet både koseligere og rimeligere.

Vi bodde i en stor og koselig tre etasjes leilighet med 3 soverom, 2 bad, åpen stue- og kjøkkenløsning og hele 4 terrasser (deriblant en takterrasse) fordelt på 7 personer. Noe helt annet både i pris og sosialt i forhold til å booke 3 hotellrom!

Du finner blant annet mange utleieleiligheter på finn.no.

Transport:

Akkurat i Punta Prima opplevde vi at kollektivtransporten var dårlig. Det er omtrent umulig å finne oppdaterte rutetabeller på engelsk på nett, og de rutetabellene i busstoppene (hvis det i det hele tatt finnes rutetabeller der) er stort sett utdatert for mange år siden. Vi ventet på buss flere ganger, men endte som oftest opp med å ta taxi.

Tar man taxi til Torrevieja (som stort sett koster rundt 10 euro) har jeg riktignok hørt at rutebussene der inne er mye bedre og mer oppdaterte + at bussbillettene ikke koster stort mer enn en euro. Bussene og rutetabellene fra Torrevieja busstasjonen er også oppdatert, men riktignok ikke å finne på engelsk på nett.

Når det er sagt har man alt det nødvendige i gåavstand i Punta Prima. Deriblant flere store dagligvarebutikker, La Zenia shoppingsenter (et av europas største), flotte strender og mange gode spisesteder. Så med mindre man vil ut på eventyr og oppleve det som finnes rundt byen klarer man seg fint uten transportmidler.

Mat og drikke

Armenia Grill House

Som dere ser på bildet av skiltet over her er det både billig og buffet. Hver gang vi var innom her var det kun et par gjester utenom oss, noe jeg virkelig ikke kan forstå. Maten var så god! Mulig det hadde med tidspunktet vi gikk på ettersom vi hadde med barn og derfor gikk tidlig, men alt i alt synes jeg virkelig denne restauranten fortjener flere gjester enn det vi så.

På dagtid før kl.17 kan du nyte alt du vil av den deilige bufféen dere ser i de to bordene på bildet over til bare 6.95 euro, det vil si under 70 norske kroner. Her snakker vi skikkelig god mat som definitivt gir et fullverdig måltid. Wokede grønnsaker, kokt kål, pommes frites, ris, stekt ris, ulike sauser, vårruller osv. I tillegg til oppkuttede friske, rå grønnsaker, frukt og desserter.

Etter klokken 17 må man bestille kjøtt eller fisk utenom som blir tilberedt på bestilling. Det tar 15 minutter fra du sier hva du vil ha til det står et digert fat midt på bordet med nygrillet kjøtt. Du kan enten plukke ut det kjøttet/fisken du liker best eller du kan ta mixed grill. Da får du en miks av kyllingfilet, kyllingvinger, kebabkjøtt, lam og svin.

I tillegg får du ei gratis flaske vin om dere er 4 personer som spiser sammen, to flasker om dere er 8 eller tre om dere er 12. Disse kan du velge om du vil nyte til maten eller ta med deg hjem.

El nacional grill restaurant

Denne restauranten ligger langs hovedveien, litt bortenfor gangbroen. Her kan man velge å bestille vanlige retter fra menyen eller benytte seg av et spesielt tilbud (som er tilgjengelig alle dager utenom søndager). Dette går ut på at du kan velge deg en forrett, hovedrett, dessert og drikke til totalt 9,99 euro. Ekstremt billig, god mat og mange ulike alternativer. Dette var vel det spisestedet vi besøkte flest ganger!

For oss lå det på veien til stranden, så da passet det fint å stoppe innom der på vei hjem for å spise lunsj!

Wok Buffet

Denne kinesiske bufféen ligger på senteret mitt i Punta Prima. Husker ikke nøyaktig hva senteret heter men det var noe med Marina – dere vet, det med Consum, Mc Donalds etc på. Er ikke så mange sentre i området, så ikke vanskelig å finne. I andre etasje der ligger dette spisestedet. Kinesisk mat i alle former og fasonger, samt vanlig kjøtt, grønnsaker, uendelig mye godt tilbehør, frukt og desserter. Man velger det man vil og spiser så mye man vil.

Prisen er 10.99 euro per person, og maten er skikkelig god. Det finnes også en disk med forskjellig rått kjøtt som man kan ta med seg til en kokk som står ved en grill, så steiker han kjøttet til deg mens du står og ser på. Ferskere enn det er det vel ikke mulig å få det? Ellers er også personalet er skikkelig hyggelige!

Foster Hollywood

Litt utenfor Punta Prima nærområdet, men jeg er nødt til å ta den med likevel. Vi var hel her og spiste 4-5 ganger under oppholdet vårt, og jeg var like fornøyd hver gang. Bestilte riktignok også det samme hver eneste gang – Hollywood Combo. Perfekt lavkarbomat om man er litt slakkere på ferie. Ettersom både ostefingrene og løkringene er innbakt og fristyrstekt er det strengt tatt ikke strikt lavkarbo, men på ferie var det absolutt innafor. Denne retten sendte meg heller aldri utenfor ketose.

Spisestedet ligger i andre etasje på La Zenia Boulevard, og vi opplevde personalet som både vennlige og serviceinnstilte. Maten var som nevnt skikkelig god, og det var godt utvalg. Ekstremt mange gode kjøttretter og hamburgere. Ellers var det gratis påfyll på all drikke! Prisene var slett ikke ille med tanke på hvor god kvalitet det var på mat, og som sagt at man kunne drikke så mye man ville – perfekt på de varmeste dagene.

Maten min kostet 11 euro og brus med ubegrenset påfyll kostet 2.85 euro.

Utflukter og aktiviteter

Tabarca

En 40 minutters båttur fra havnen i Torrevieja tar deg til ei nydelig liten øy med rundt 50 beboere. Her lever de enda i ly for hverdagens mas og kjas, uten en eneste bil, minibank eller kortautomat. Man må derfor huske å ta med kontanter! Trenger du et avbrekk fra bylivet eller bare vil utforske og nyte på ei hyggelig øy er dette rette utflukten for deg. Det går to båter tur/retur til dagen, men man kan også velge å booke seg inn på det ene hotellet på øya. Eventuelt bo hos noen av beboerne som leier ut husene sine.

Torrevieja strandpromenade

Er man glad i å shoppe i små boder, koselige butikker eller av gateselgere, samt nyte synet av palmer, strender, parasoller og fontener er dette et sted verdt å oppsøke.

Go kart

Litt i utkanten finner du en fantastisk go kart bane hvor man både kan kjøre vanlig go kart, som vi gjorde, en ekstra kraftig eller flere ulike barnevarianter for de mindre. Det finnes også flere egen barnebaner for de litt eldre barna! En perfekt kveldsaktivitet da det fort kan bli litt for varmt med den store hjelmen på dagtid. Vil man derimot kjøre på et tidspunkt med lite kø og forholdsvis lite folk på banen bør du gå på dagtid!

Rio safari elche

En annerledes dyrepark som jeg har skrevet mer om HER!

Aquapolis

Vi fikk ikke sjanse til å besøke dette badelandet, men vi har hørt mye bra om det, og derfor velger jeg å ta det med som et tips likevel! Badelandet ligger i Torrevieja og skal visstnok være fylt av skumle, morsomme og kule vannsklier.

Strender

Vi var ikke enormt mye på strendene i området, men vi fikk en liten oversikt og besøkte noen av dem likevel. For det første finner du alt du trenger på Punta Prima Beach om du kun er ute etter å sole deg og kjøle deg ned med en liten dukkert inni mellom. Stranden har sand, men er liten og trang.

Litt lengre sør finner du ei mye finere og større strand som jeg absolutt ikke klarer å finne noe navn på. Den beste beskrivelsen jeg kan gi er derfor bildet over her og forklare at du finner den ved å følge strandpromenaden fra Punta Prima Beach i retning sørover.

Jeg har hørt rykter om at strendene bare blir finere og finere des lengre sør du kommer! Playa Flamenca skal være den fineste av de alle i følge ryktene.

Stranden ved den rosa innsjøen er også helt fantastisk! Her er det riktignok vannet som er mest fascinerende, mens selve sanden består av en blanding av sand, gjørme og salt. Jeg ville ikke lagt håndkle mitt rett på, men tar du med deg en strandstol er det nok helt fantastisk å nyte formiddagen der. En leser informerte meg om at det ikke var lov å bade i innsjøen, men selv så jeg ingen skilt og det var også veldig mange andre her og badet. Så jeg vet ikke om det stemmer, men tenkte jeg kunne informere om det for sikkerhetsskyld. Vannet er riktignok sjøvann med ekstreme mengder salt og en helt spesiell type alger som gjør vannet rosa. En skikkelig rar og unik opplevelse.

Mitt siste strandtips finner du på Tabarca – øya jeg nevnte over her. Den har to strender, den største ser du på bildet. Den prøvde vi ikke ut ettersom det var en del bølger denne dagen, men her finner du altså parasoller og solsenger man kan leie, en nydelig sandbunn, krystallklart hav og det så ut til å være ganske langgrunt. Det var også palmer på stranda som man kunne plassere håndkle under for å få skygge uten å leie solseng og parasoll.

Går man på andre siden av øyen, det vil si 40 meter på tvers finner man en steinstrand som den dagen var helt fri for bølger. Her var småbarnsfamiliene samlet. Den var mye mindre, uten solsenger, men kanskje enda koseligere. Steinene var bittesmå og kulerunde og dermed ikke vonde å gå på. Heller litt deilig egentlig!

Shopping:

Mat og dagligvare

Skal du kjøpe dagligvarer/drikke ville jeg styrt unna disse «supermarket» som finnes på ethvert gatehjørne og heller brukt Carrefour, Consum eller Lidl. Inne på supermarketene er det stort sett lite utvalg og varene er overpriset, går du på de litt større derimot vil du oppleve at det er motsatt. Dette gjelder også for mat, pålegg, kjøtt etc. Egentlig det meste!

Klær

Primark på La Zenia er du nødt til å få med deg! Haugevis av klær, undertøy og ting til hjemmet til latterlig lave priser. Her snakker vi t-skjorter til 2 euro og bukser til 4. Ellers finner du også lefties, h&m, bershka, stradivarius, zara og et hav av andre billige klesbutikker som er verdt å besøke der. Et helt fantastisk utendørsshoppingssenter med 360 butikker, mange spisesteder og mye underholding for barna.

Habaneras

Mitt personlige inntrykk av dette godt beryktede shoppingsenteret i Torrevieja var at det var kjedelig. I forhold til La Zenia er det ikke så mange gode butikker der. Du finner riktignok både h&m og zara der også, men det mangler liksom det lille ekstra. Ellers er det også en del lekeområder og karuseller for de små her også.

Marknaden

Marknaden som ligger rett ved La Zenia shoppingsenter er kun åpen om lørdagene fra tidlig morgen til klokken 14. Der finner du absolutt alt, og bodene står på rekke og rad etter hverandre i ei lang gate. På den ene siden finner du hovedsakelig mat mens den andre siden har alt fra kopper og kar til kjoler og nøkkelringer. Absolutt verdt å ta turen, men forbered deg på mye folk! Spesielt om du tar La Zenia i samme slengen.

Kinasjapper

I mangel på bedre ord kaller jeg dem bare det. Det er 4 slike altmulig-billigbutikker du bør få med deg i Punta Prima området. 3 av dem ligger ganske nært hverandre mens den siste ligger litt lengre borte. Euro Marked ligger nærmest Lidl, mens Bazar Chino, El corte chino og Moda City ligger like ved senteret med blant annet Consum. De tre første jeg nevnte her har både alt mulig rart og klær, mens Moda City i hovedsak har kun klær. Besøk alle og bruk lang tid til å se gjennom alt. Jeg elsker i alle fall slikt og var sikkert innom hver av dem 6, 7, 8 ganger!


Hva er dine beste tips i Punta Prima området?

10 kommentarer om “REISEGUIDE TIL PUNTA PRIMA”

 1. Du nevne dagligvare butikker, men du nevner ikkje dei billigaste butikkane akkuratt. Mercadona og alcampo er billigare enn feks carrefour. Ellers er det sikkert kjekt for dei me barn og kjøre det litle toget der med bodene og tivoliet går det et lite tog. Tivoliet er og noe å få med seg for både storemog små, smake blant annet churros 🙂
  Der me ska bu til neste år er og leilighetskompleks og virke knempegreier å ha alt mulig der, basseng, spa, treningssenter, rutsjebaner i bassenge, lekeplasser til barna osv og me kan vell gå opp til consumen?

 2. Jofrid: Ja, Al Campo finnes på La Zenia, så den kunne jeg kanskje nevnt, ellers har vi ikke Mercadona i Punta Prima. 🙂 Flott med litt ekstra tips, takk!

  Ja, du kan fint gå opp til Consum der fra. Tar vel cirka 10 minutter å gå en vei 🙂

 3. Når det gjelder restauranter på Punta Prima. så finnes de beste på Stripa. Giacomo, Venice, White Star, Picasso, Gandi og Yoku. Vi må heller ikke glemme Dynastia som vel er den beste kina restauranten i området.
  Kjøpesenteret der Co.sum ligger, heter Punta Marina.

 4. Når det gjelder restauranter på Punta Prima. så finnes de beste på Stripa. Giacomo, Venice, White Star, Picasso, Gandi og Yoku. Vi må heller ikke glemme Dynastia som vel er den beste kina restauranten i området.
  Kjøpesenteret der Co.sum ligger, heter Punta Marina.

 5. Stranda ved Nautilus heter ikke Punta Prima Beach. Vi kaller den Nautilusstranda. Den stranda som du ikke fant noe navn på heter Punta Prima Beach. Jeg har hatt leilighet ved sjørn i Punta Prima i 12 år og kjenner stedet veldig godt. Mulig jeg skriver mere senere,

 6. Vil nå si at busstilbudet i punta prima er ganske bra.. går buss til torrevieja hvert 40 minutt, buss til zenia går 9 ganger daglig og buss til alicante og cartagena går også flere ganger daglig. Ruteinformasjon ligger på nettsiden til bussselskapet og de har også app hvor du kan se hvor mange minutter det er til den kommer (det gjelder torrevieja bussen hvertfall).

  Har leilighet i samme gate som punta marina senteret, og i det ormrådet er det hvertfall ganske bra kollektivt transport, koster forresten 1,35€ med buss så er en del billigere enn taxi.

 7. Når det gjelder restauranter på Punta Prima.
  Så må vi ikke glemme Nautilus og Punta Prima , Morten ?

Legg igjen en kommentar