NOE AV DET SYKESTE JEG HAR OPPLEVD!

Om du aldri har opplevd marknaden ved La Zenia her i sørøst-Spania er det absolutt noe du bør skrive opp på bucket-listen med det samme. Det er helt sinnsykt! Jeg har vært på mange marknader, men det er ingen som slår denne i verken størrelse, stemning eller folkemasse.

Vi var der vel rundt kl.10 og det var stappfullt. Til og med bilene sto i kø en evighet unna. Da vi først kom bort ble vi overveldet over hvor populært dette så ut til å være. I ei sidegate var det satt opp bod etter bod etter bod bortover i en liten evighet, der man kunne får tak i alt fra kopper og kar, ferskt kjøtt, bikinier og strandkjoler. Vanlige marknads-varer med andre ord.

Det som likevel gjorde akkurat denne marknaden helt spesiell var at det satt musikere å spilte mellom noen av bodene, stemningen var magisk og det føltes som man var langt tilbake i tid – skikkelig koselig og uhøytidelig. I tillegg var denne gaten med boder så sinnsykt lang! Vi gikk i noe som føltes som en evighet, men kom aldri til endes. Til slutt var vi så varme og slitne at vi bare måtte snu og gå tilbake igjen.

Utvalget var så enormt, men vi var der mest for å kikke og nyte. Likevel klarte vi ikke å dy oss, og kom hjem med en nydelig liten drømmefanger til lille Dennis som synes mørket er veldig skummelt. I tillegg til alle figurene fra Mikke Mus Klubbhus! En helt fantastisk formiddag.

Om du vil oppleve det samme, noe jeg anbefaler på det sterkeste ligger det som sagt i ei av sidegatene på Torreviejasiden av La Zenia Boulevard, det store shoppingsenteret. Men det er kun fra tidlig morgen til kl.14 på lørdagene! Litt usikker på om det er andre tider utenom sesongen, men det er i alle fall slik nå om sommeren.

Du kan gjøre mange gode kupp og finne unike skatter du ikke finner andre steder. Anbefaler å ta med rikelig med drikke og ei vifte, samt lette klær, for det er ekstremt het og tung luft i den smale, folksomme gaten. Ellers er det også fullt mulig å kjøpe både drikke, is og noe å spise på mange steder underveis på marknaden. Det samme går stort sett igjen og igjen når man har gått en stund, men utfordrer likevel den med gode sko og nok drikke til å prøve å gå igjennom hele! Vi klarte det ikke.

En helt fantastisk opplevelse!

Legg igjen en kommentar