LCHF: middagspai med spekeskinke

I dag testet jeg ut en ny oppskrift til middag, og jeg ble så fornøyd at jeg bare er nødt til å dele den med dere samme dag! Finn frem penn og papir og skrible ned ingrediensene på ukens handleliste. Denne retten er du bare nødt til å prøve – uansett om du spiser lavkarbo eller ikke.

Du trenger (til 3-4 porsjoner):

80 gram spekeskinke (eller nok til å dekke formen)

4 egg

1 dl fløte

1 rødløk

1 liten blomkål (eventuelt 1/2 stor)

ønsket mengde ost

salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å kutte opp løk og blomkål. Ha det i ei kjele med vann og kok opp. La det koke i omtrent 5 minutter!

I mens grønnsakene koker har du eggene i ei bolle. Visp dem sammen, ha i fløten og krydderet og visp igjen. Når grønnsakene er ferdig kokte siler du av vannet og har dem oppi bollen sammen med eggeblandingen.

Finn frem en passe stor ildfastform. Dekk den med spekeskinke, ha osten i midten og fyll opp med eggeblandingen. Til slutt bretter du igjen spekeskinken så du får en slags pai. La den steke på 180 grader i omtrent en halvtime!

Ta paien ut av ovnen, la den stå noen minutter og server så med frisk salat. Ruccola og cherrytomater er ekstremt enkelt og veldig godt. Jeg lagde også en dressing av 50/50 creme fraiche og majones sammen med litt pepper. Det smakte skikkelig godt til!

Jeg var ikke så flink til å ta «paistykket» ut av formen og legge det fint på tallerkenen, så det ser kanskje litt rotete ut, men smaken dere.. ah, bare helt fantastisk godt! Ellers smaker det forresten verken egg eller omelett om noen skulle lure. Jeg liker ingen av delene, men syntes denne middagspaien var skikkelig god.

Synes du det ser godt ut?

En kommentar om “LCHF: middagspai med spekeskinke”

  1. Oh wow så sinnsykt godt ut! Jeg har akkurat selv begynt på ketosekur. Først lavkarbo de første to ukene også over på ketose, holdt på i ca 3 uker og snart gått ned 5 kilo og over 20 cm på hele kroppen! Å det beste av alt jeg spiser masse jeg elsker og er alltid mett! <3 Love your blog

Legg igjen en kommentar