LCHF: akkurat passe søt jordbærkake

Her kommer oppskriften jeg har lovet dere! På ei sukkerfri, lavkarbovennlig kake som er perfekt enten det er på en tirsdagsformiddag eller i et selskap. Den er med andre ord ikke for søt, og passer perfekt midt i uken til en kopp kaffe. Enkel å lage er den også! Kun 10 minutters baking før den skal steke i en halvtime.

Du trenger:

250 gram mandler

5 eggehviter

100 gram sukrin gold

50 gram sukrinmelis

3 dl fløte

noen få dråper vaniljeessens

jordbær

sukkerfri sjokolade

Slik gjør du:

Kjør mandlene i en blender til de blir kvernet helt fine. Pisk så eggehvitene stive, og tilsett litt og litt av sukrin gold og sukrinmelis underveis i piskingen. Når blandingen er så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at det faller ut er den ferdig.

Vend inn de finmalte mandlene forsiktig med en slikkepott. Ha så alt over i en smurt kakeform og stek midt i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter.

I mens kaken står i ovnen kan du kutte opp jordbær og piske krem av fløten. Drypp et par dråper vaniljeessens i den ferdige kremen og bland godt. La den så hvile i kjøleskapet mens du venter på at kakebunnen skal steke ferdig og deretter bli helt kald.

Når bunnen er avkjølt er det bare å smøre kremen utover og ha de oppkuttede jordbærene på toppen. Gjerne rasp litt sukkerfri sjokolade over helt til slutt!

SERVER OG NYT! 

PS: Det er forresten ikke antydning til «kald smak» i denne kaken som av og til oppstår ved bruk av sukrin.

3 kommentarer om “LCHF: akkurat passe søt jordbærkake”

  1. Hei.
    Spiser lavkarbo, men er dessverre allergisk mot mandler og nøtter. Vet du om noe man kan lage bunnen med, da? 🙂

  2. HEi. Jeg spiser lavkarbo, men har desverre allergi mot mandler/nøtter. Forslag til hvordan jeg kan lage denne bunnen da? 🙂

  3. Margrethe: Heidu! Nå har jeg ikke så veldig mye kunnskap om akkurat nøtteallergi, men det jeg ville erstattet mandelmelet med om jeg ikke hadde det i hus er sesammel. De to er ganske like når det kommer til hvor mye væske de suger til seg etc. i tillegg til at det ikke er FOR stor forskjell på smaken. Er dette noe du kan spise? Om ikke kan du kanskje prøve deg frem med pofiber, kokosmel eller noe lignende..? Hm ♥︎ LYKKE til uansett!

Legg igjen en kommentar