En annerledes dyrepark!

Dere som følger meg på snapchat (linnthereseee) har nok allerede fått med dere at vi var ute på eventyr igjen i går. Vi tok bussen til en naboby hvor vi besøkte en godt beryktet dyrepark. Rio Safari Elche heter den, og ligger like utenfor Santa Pola by.

Denne dyreparken er ganske annerledes enn de fleste andre ettersom de aller fleste dyrene er reddet og ikke fanget. Ved hver innhegning står det et skilt med diverse informasjon om det aktuelle dyret, i tillegg til hvor de har reddet det fra. Dere kjenner nok sikkert til regnskogproblemet? Store områder i regnskogene som blir hogget ned og brent bort, noe som betyr at uendelig mange dyr får hjemmene sine ødelagt.

I stedet for at alle dyrene dør har folkene i Rio Safari prøvd å redde noen av hver art, og flyttet dem hjem her til Spania hvor de bor i fine innhegninger som er godt tilrettelagt. De har god plass å boltre seg på, skygge, rikelig med mat og vann – og har det generelt mye bedre enn i den nedbrente regnskogen de mest sannsynlig ville sultet eller tørstet i hjel i etter en ganske kort stund.

Som dere ser ut i fra bildene kan man velge å sette seg ombord på et tog og bli kjørt rundt i parken for å få en god oversikt og se mange dyr. Samtidig er det deilig å kjøle seg ned der ettersom det er litt mer vind enn ellers i parken – spesielt på denne tiden av året.

Ellers kan man gå rundt selv som man ønsker, og dermed få muligheten til å ta en nøyere titt på dyrene. Vi gjorde begge deler. Startet dagen med en runde gjennom hele parken med toget, og så gikk vi rundt selv etterpå.

Da vi gikk rundt fikk vi muligheten til å hilse på dyrene på en helt annen måte. Mange steder kunne vi komme inn til dem, og Dennis fikk dermed muligheten til å holde en ape, leke med høner, klappe griser og mate geitekillinger. Hvis det i det hele tatt er ei geit det er? Haha, håper ikke jeg driter meg for mye ut nå! Dyret jeg sikter til er altså det Dennis mater på bildene over her.

Den gikk faktisk løs også, ute på stiene mellom de forskjellige innhegningene sammen med alle menneskene. Koste seg med klapping, mating og var riktig så fotogen der han gikk.

Disse supersøte apekattene var vi så heldige å få mate med en slags frøblanding med blant annet tørket mais. De elsket å klatre på oss og det var så koselig! Dennis likte det til og med så godt at han lente seg mot apen og sa «ah-aaa» som han alltid gjør når han gir kos til noen. Det kan dere se på det ene bildet over her.

Vi fikk riktignok instrukser om å holde oss rolige, og ikke klappe dem, men heldigvis smilte bare dyrepasseren som sjekket at alt gikk som det skulle da Dennis gav han en kos.

Midt i dagen hadde vi en matpause på et av spisestedene der inne. Det var flere fine og gode spisemuligheter i parken, men det var også tilrettelagt til piknikområder hvor det var rigget til border og stoler under palmetak. Der kunne man nyte medbrakt niste, noe vi gjorde til lunsjen.

Det vil jeg anbefale andre å gjøre også dersom dere skal besøke parken ettersom spisestedene var relativt dyre. Husk å ta med nok drikke også, for ellers koster det 2 euro for en boks brus og 3.50 for 1 liters flasker. Noe som absolutt er nok i forhold til 0.50 euro for 2 liters flasker med brus i butikken.

Mot slutten av dagen gikk vi innom suvenirbutikken for å kikke litt. Dennis gikk selv, så fulgte vi med om det var noe han kikket litt ekstra på slik at han kunne få med seg en suvenir hjem. En liten bamse, kopp eller noe slikt. Vi gikk litt innover og han marsjerte rett bort til en av bamsehyllene. Vi fulgt etter, og helt plutselig røsker han den ene bamsen ned fra hyllen, vender om og legger på sprang ut av butikken!

Vi ble så forfjamset av hele hendelsen at vi frøs litt fast, og våknet vel egentlig ikke før alarmene ulte i det han raste forbi detektorne og innover i parken. Christopher løp etter han med et unnskyldende blikk mot damen i kassen som hadde fått meg seg hele greia!

Det endte med at han selvfølgelig måtte få med seg denne bamsen hjem, og selv om han ikke syntes det var greit i det hele tatt at damen bak kassen måtte låne den for å registrere varen når den skulle betales fikk vi det til på et vis likevel. Dennis ble så glad i denne bamsen at han ligger å holder rundt den oppe i sengen akkurat nå, på samme måte som han holdt rundt den da han sluknet på vei hjem fra dyreparken i går.

Alt i alt en helt fantastisk dag i en veldig annerledes dyrepark!

Legg igjen en kommentar