5 TIPS MOT SØTSUG

Det er en kjent sak at søtsug er noe mange sliter med. Det kan være ekstremt vanskelig å stå i mot, men nå skal jeg gi deg noen tips og triks for å gjøre det enklere. Dette er i hovedsak skrevet for oss som lever en lavkarbolivsstil, men kan absolutt benyttes av andre også. Aller først vil jeg riktignok minne dere på en viktig ting:

Hvis du ikke mater sukkertrollet, så dør det!

Husk det! For det er faktisk den enkleste måten å unngå søtsug på : ikke spis noe med sukker eller kunstig søtning (for ja, det gir faktisk søtsug selv om det er kalorifritt). Selv velger jeg derimot å ta den kampen ettersom jeg er litt for glad i cola zero. Så, hva gjør du når søtsuget oppstår? Her er 5 tips!

oppskrift HER

Finn deg noe salt snacks

Det jeg benytter meg mest av er dette punktet. Baconcrisp, peanøtter eller bare stekte baconskiver er gull verdt når jeg har lyst på noe søtt. Ikke vet jeg hvorfor, og ikke vet jeg om det er likt for deg, men for meg forsvinner lysten på noe søtt når jeg heller spiser noe salt.

Spis syltetøy

Funket ikke det? Eller hadde du bare ikke lyst på noe salt? Spis ei spiseskje med syltetøy – med lavt karboinnhold. Det hjelper absolutt! Du får tilfredstilt behovet med noe søtt, og ei spiseskje pleier faktisk å holde. Det hender riktignok at jeg tar den spiseskjeen i en liten skål med litt fløte over.

Drikk sukkerfri brus

Dette gjør jeg alltid om søtsuget oppstår på andre tider enn kvelden. Jeg setter meg altså ikke ned med baconcrisp eller syltetøy på formiddagen. Da tar jeg heller bare et ekstra glass brus og fyller magesekken.

oppskrift kommer!

Fyll opp magesekken

Liten sammenheng med punktet over. Spis litt mer middag. Om jeg er skikkelig mett orker jeg ikke engang å tenke på sjokolade eller smågodt. Så dersom du sliter skikkelig er det bedre å heller spise litt for mye middagsmat enn å ty til godteskålen.

OST

Ost metter skikkelig godt. Enten om du smelter den til ostechips i mikroen eller spiser den bar rett fra kjøleskapet er opp til deg. Felles for dem er uansett at ost metter, og du dermed mister lysten på det søte. Selv elsker jeg å raspe osten og så spise den bar med hendene – haha!

oppskrift HER


Så, det var altså mine tips mot søtsuget. Men som sagt, det aller beste er bare å motstå fristelsen for alt søtt i noen dager, så forsvinner suget av seg selv etter en liten stund. Ellers er disse tipsene her nødløsninger i siste liten før du graver godteposen frem fra skapet. Det er mange sunnere måter å bli kvitt søtsug på, men om (nesten) alt håp er ute, prøv noen av dem over. Lover deg at i hvert fall ett vil hjelpe deg!

Hva er dine beste tips for å takle søtsuget?

Legg igjen en kommentar