Tabarca – ei helt unik og magisk øy

I går dro Christopher, Dennis og jeg på tidenes koseligste utflukt. Vi tok taxi til Torrevieja klokken halv ni om morgenen sammen med vogn, bilstol, ryggsekk, stelleveske, badehåndklær og andre pakkenelliker – man må virkelig pakke et halvt flyttelass hver gang man skal utfor husets fire vegger som småbarnsforeldre.

Uansett! Taxisjåføren fraktet oss til kaien i Torrevieja hvor vi fikk kjøpt billetter til utflukten. En times tid senere gikk vi ombord på båten. Dennis ble da lagt i vognen for luren sin, og sovnet superfint av duringen fra motoren. Det samme gjorde pappaen! Han la seg på bordet med ansiktet vendt mot siden og snorket i takt med bølgene.

En time senere fikk vi øye på den vakre øya, Tabarca. Det var helt magisk å vandre rundt der en hel dag sammen med mine to. Stemningen, bygningene og de i underkant av 50 beboerne på øya gjorde hele opplevelsen fullstendig unik. Over de smale gatene hang det fargerike girlandere, biler var ikke-eksisterende og gjennom hele dagen gikk et korps frem og tilbake på øya og spilte munter musikk for alle turistene.

Vi kikket rundt i gatene, nøt atmosfæren og knipset en hel haug med bilder. Dette er bare en liten smakebit, men dere skal få se mer av den vakre øya som er 400 meter bred og 1800 meter lang i en video en av de kommende dagene.

Etter at Dennis hadde sovet enda en gang og vi hadde gått rundt øya to ganger satte vi oss ned på en restaurant for å spise litt. Dennis sjarmerte kelnerne i senk med både pratingen og tegningene sine. Mens vi satt der gikk korpset forbi enda en gang.

Det kuleste av alt med øya tror jeg likevel må være å se den falne festningen og de mange grottene som for mange hundre år siden ble brukt som skjulested for farlige pirater! Senere ble de spanske fangene sendt ut til denne øya og etterlatt til seg selv.

Nå derimot er den ikke annet enn ei nydelig perle midt i Middelhavet!

Foruten om det vakre landskapet var det også mange nydelige strender rundt hele øya. Det var ei hovedstrand som var desidert størst med nydelig sandbunn, parasoler, solsenger etc, men her var det også store bølger i går. Derfor valgte vi ei strand på andre siden for gårsdagens bad ettersom den var mye mer barnevennlig. Det var ikke ei eneste bølge å se!

Riktignok var det småstener i stedet for sand, men det var bare enda mer populært for Dennis som er stor fan av grus og steiner. Han lekte i strandkanten med steinene i bortimot en halvtime, og likevel ble han skikkelig lei seg da vi til slutt måtte opp for å beskytte den lille kroppen for den sterke solen.

Absolutt noe å anbefale andre som befinner seg på Costa Blanca kysten! Det går båt fra blant annet Torrevieja og Alicante, men mulig det går fra flere steder også. Sjekk det ut om du er interessert!

Du kan selv velge å ta med deg niste å spise der, eller du kan benytte deg av en av de mange spisestedene som befinner seg på øya. Alt i fra iskremboder og uhøytidlige kaféer til flotte restauranter. Husk bare å ta med deg kontanter, for her finnes verken minibanker eller kort-automater. Tabarca befinner seg fremdeles i fortiden, og det er en stor del av sjarmen på denne øya.

Og helt til slutt; ja, jeg har fått myggstikk på rumpa (+ 3 på bena, 1 på halsen og x-antall andre på resten av kroppen).

Legg igjen en kommentar