Slik spiser Dennis her i Spania!

Jeg fikk inn et spørsmål i går som jeg tenkte jeg kunne svare på i et eget innlegg:

Kan du skrive litt om Dennis sine måltidsrutiner nå som dere er i utlandet? Får han mat der fra, eller har dere tatt med egen mat til han fra Norge? Da tenker jeg mest på middagsglass f.eks… eller får han det dere spiser der på Restaurant/lager i leiligheten? Jeg var så i tvil hvordan vi skulle gjøre det når vi reiste på ferie.. men endte opp med og faktisk ta med alt hjemmefra, og alt av middagsglass osv ? Fant fort ut av at de hadde de samme middagsglassene der vi var da.. men men, slik er det å reise første gang til utlandet med små barn <3

Nyt ferien! Vi er akkurat kommet hjem fra vår aller første utenlandske reise med barn- og jeg kan uten tvil si at det var den beste reisen noengang! Så kjekt og ikke minst koselig å reise med barn! ? Noen sier at det er en helt annerledes ferie med barn, enn uten.. og ja det kan stemme det, men i mine øyner er det kun positivt og glede ? Ser ut som at skjønne Dennis også storkoser seg på ferie!

Jeg kan starte med å si at jeg er helt fullstendig enig med deg! Å reise med barn kan ikke sammenlignes med å reise uten – ti tusen ganger bedre, mer meningsfylt og masse glede. Forstår ikke de som mener det kun er et slit om jeg skal være helt ærlig. Så klart krever det litt mer, men man får liksom dobbelt opp med glede tilbake.

Når det kommer til måltider og mat trodde jeg at jeg var super forberedt og hadde planen klar, vel det hadde jeg ikke for å si det slik. Ingenting har gått etter planen, egentlig… Jeg pakket med meg 3-4 middagsposer (det vil si det samme som middagsglass bare på type smoothiepose med kork), 3 pakker med grøt til frokost og kvelds, noen smoothier, leverpostei og litt snacks.

For det første hater han grøt her nede. Han som elsker det høyere enn alt annet hjemme nekter blankt når han blir tilbudt grøt. Mistenker det kan være fordi den er for varm å spise her nede i varmen. Vi har heller gått over til skive med leverpostei med bær eller yoghurt til. Det går ned på høykant! Dette spiser han også til kveldsmat.

Ellers spiser han stort sett det samme som oss til de andre måltidene. Om vi spiser i leiligheten får han det samme som oss, og om vi spiser ute bestiller vi enten barnemeny til han eller så ber vi bare om et ekstra fat så får han smake av oss. Dette fungerer ypperlig!

Om middagstiden til Dennis ikke passer med vår. Det vil si hvis vi er ute på noe uten planer om å spise i nærmeste fremtid og Dennis er sulten på middag får han en middagspose og koser seg med den – spagetti bolognese er helt klart favoritten hans.

Om det var riktig valg å la han spise det samme som oss her nede er jeg enda ikke helt sikker på. De første dagene var han veldig dårlig ettersom han kastet opp og brakk seg flere ganger + dårlig matlyst (om det var på grunn av varmen eller ukjente bakterier fra maten vet jeg ikke). Han hadde også feber og var forkjølet de første dagene. Bildet over her ble tatt bare noen minutter før han kastet opp ut over hele bordet stakkar.

Etter noen dager i overgangsfasen har det gått kjempe fint og nå er han i tipp topp form, spiser bra og stor trives!

Helt til slutt kan jeg også legge til at han elsker bær rett fra kjøleskapet, vannmelon og frisk frukt mellom måltene. Dette er en genial måte å få i han ekstra væske på. Is har han også nyt med et stort smil et par ganger!

Legg igjen en kommentar