LCHF: lyse og luftige rundstykker

I dag vil jeg gjerne dele en helt fantastisk oppskrift på luftige, lette rundstykker med dere. Perfekt om du savner brødalternativer til frokosten. Disse er superenkle å lage, og krever bare tre ingredienser. De har også en salt, deilig smak som passer perfekt til alle typer pålegg. Jeg kunne skrytt dem opp i skyene, for så fornøyd ble jeg, men det beste av alt er rett og slett om dere bare prøver oppskriften selv!

Du trenger (til 9 stk):

9 egg

2 ss pofiber

1 ts salt

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene og saltet stivt. (Et tips er å bruke eggehvite på kartong i stedet for hele egg, så slipper du å sløse bort plommene! Kan kjøpes HER.) Dette kan ta en stund, men til slutt skal det bli så stivt at du kan snu bollen på hodet uten at massen faller ut. Ta så bollen av mikseren og bland i pofiber. Dette skal vendes forsiktig inn med en slikkepott. Bruk store bevegelser for å bevare mest mulig av luften.

Deretter er det bare til å fordele utover et stekebrett med bakepapir på. De eser ikke ut, så gjerne plasser dem tett om du steker mange. La dem så steke på 180 grader i omtrent 25 minutter.

Dunk forsiktig borti med ei skje for å sjekke om de er sprø før du tar dem ut av ovnen. Deretter skal rundstykkene avkjøles på stekebrettet før du tar dem opp. Server gjerne med det samme. Etter noen timer synker de litt sammen. Det har ingenting å si for smaken sin del, men det er litt vanskeligere å skjære dem i to da. Jeg spiste derfor første måltid som dere ser på bildene, ved å skjære dem i to. Også brukte jeg dem som polarbrød i dagene etter.

Oppbevares i lufttett beholder, for eksempel en plastpose i brødskuffen. Usikker på hvor lenge de holder seg, men jeg hadde mine i 3 dager, og da var de enda like fine og gode.

Synes du de ser gode ut?

3 kommentarer om “LCHF: lyse og luftige rundstykker”

  1. Står 9 egg, men som jeg forstår skal det brukes bare eggehvitene? Hvor mange dl utgjør de 9 eggehvitene om du bruker eggehvite på flaske?

    🙂

Legg igjen en kommentar