Denne blomkålsupper smaker helt fantastisk, og det at den inneholder få ingredienser og lages fra bunn av på under 20 minutter gjør den absolutt til en middagsfavoritt her i hus.
Du trenger:
2 blomkålhoder
100 gram bacon i terninger
3 dl fløte
4 dl vann
1 hønsebuljongterning
en liten neve ruccola til servering (kan sløyfes)
salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt opp blomkålhodene og ha bukettene fra det ene blomkålhodet i en kjele sammen med 4 dl vann. Gjem stilkene fra begge blomkålhodene + bukettene fra det andre til senere. Kok opp vannet med blomkålbukettene og ha litt salt oppi. Dette skal koke i 4 minutter før du avkjøler bukettene i kaldt vann.
Nå har du blomkålbukettene fra det andre hodet + stilkene oppi samme kokevannet sammen med en buljongterning. Ta på lokket og la det koke i omtrent 15 minutter til blomkålene er møre. I mens dette koker kan du steke baconet.
Når blomkålene er ferdig kokt heller du både vann og blomkål fra kjelen + 3 dl fløte og ønsket mengde salt og pepper i blenderen. Kjør alt sammen til en glatt og tykk suppe.
Ha den så tilbake i kjelen igjen, tilsett de hele blomkålbukettene du la i kaldt vann og gi suppen et oppkok. Når suppen koker er den klar til å spises.
Server med de stekte baconterningene og grovhakket ruccola.
Håper det smaker!