LCHF: blomkålsuppe på under 20 minutter

Denne blomkålsupper smaker helt fantastisk, og det at den inneholder få ingredienser og lages fra bunn av på under 20 minutter gjør den absolutt til en middagsfavoritt her i hus.

Du trenger:

2 blomkålhoder

100 gram bacon i terninger

3 dl fløte

4 dl vann

1 hønsebuljongterning

en liten neve ruccola til servering (kan sløyfes)

salt og pepper

Slik gjør du:

Kutt opp blomkålhodene og ha bukettene fra det ene blomkålhodet i en kjele sammen med 4 dl vann. Gjem stilkene fra begge blomkålhodene + bukettene fra det andre til senere. Kok opp vannet med blomkålbukettene og ha litt salt oppi. Dette skal koke i 4 minutter før du avkjøler bukettene i kaldt vann.

 Nå har du blomkålbukettene fra det andre hodet + stilkene oppi samme kokevannet sammen med en buljongterning. Ta på lokket og la det koke i omtrent 15 minutter til blomkålene er møre. I mens dette koker kan du steke baconet.

Når blomkålene er ferdig kokt heller du både vann og blomkål fra kjelen + 3 dl fløte og ønsket mengde salt og pepper i blenderen. Kjør alt sammen til en glatt og tykk suppe.

Ha den så tilbake i kjelen igjen, tilsett de hele blomkålbukettene du la i kaldt vann og gi suppen et oppkok. Når suppen koker er den klar til å spises.

Server med de stekte baconterningene og grovhakket ruccola.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar