Hvor kommer det røde håret fra?

Dere aner ikke, det er så mange som har spurt hvem Dennis har det røde håret sitt etter. Til og med Christopher har spøkt om at det er postmannen eller en annen «elsker». Haha! For å være ærlig vet jeg ikke helt hvem han har dette etter. Jeg har selv antydning til rødskjær i mitt hår, men det er langt i fra så rødt som Dennis sitt. Ellers vet jeg også det er rødskjær litt bakover i slekten til Christopher.

Men akkurat hvem han har det etter vet vi altså ikke. Det vi derimot kan si med sikkerhet er at den nydelige hårfargen bare gjør han ekstra unik og spesiell! Jeg elsker det håret, og husker at jeg jordmor sa «Oi! Masse hår. Og det er til og med rødt!» i det hodet kom til syne under fødselen. Allerede da var jeg hodestups forelsket i fargen på det vakre håret. Den kler Dennis så ekstremt godt!

 

Uansett! Vi fikk endelig tak i noen bilder av Christopher fra da han var liten, og det var så koselig å se. Endelig kan vi sammenligne likheter på en helt annen måte. Jeg har derfor satt sammen mange bilder under her der dere kan se i omtrent samme vinkel.


Meg til venstre, Dennis i midten og Christopher til høyre!

Jeg synes det er så facinerende å sammenligne og studere likheter på denne måten!

Hvilke likheter ser du?

2 kommentarer om “Hvor kommer det røde håret fra?”

  1. Rødt hår er jo recessivt gen, så det betyr at begge foreldre må ha genene til det for å kunne føre det videre. Det at dere begge har anntydning selv, eller som Christopher som har rødskjær i familien gjør jo at dere kan være «bærer» av genet uten å få så sterk utslag av fargen på dere selv.

Legg igjen en kommentar