DEN ROSA SALTSJØEN

Har dere noen gang sett noe så magisk? Her i Torrevieja finnes en innsjø som tidligere har vært en del av havet. Den inneholder derfor saltvann, og etterhvert som den har tørket inn og blitt mindre og mindre har saltmengden i innsjøen blitt høyere og høyere. Nå er det hele 8 millioner tonn salt i bunn av denne saltsjøen!

Det er så mye at man flyter som en kork dersom man bader. Det er umulig å svømme under vannoverflaten, og man må omtrent presse seg selv ned for ikke å flyte opp. Skikkelig rar og uvirkelig følelse!

Her ser dere hvordan jeg flyter over vannoverflaten! En følelse som ikke kan beskrives med ord, men som må oppleves. Absolutt et must på to-do listen om du noengang er i området.

Ikke bare er det gøy å bade her, men det finnes en helt unik og naturlig gjørme i strandkanten som man kan smøre kroppen inn i. Denne skal være veldig bra for huden, spesielt om man er plaget med eksem eller andre hudsykdommer. La den tørke før du tar deg et deilig bad i saltsjøen for å skylle bort gjørmen.

Christopher og jeg nøt en deilig, helt naturlig spabehandling i dette fantastiske, rosa vannet i formiddag. Dennis hadde luren sin i det vi slappet av i vannkanten rett ved siden av vognen.

Tro det eller ei, men på bildet under her ligger vi midt ute i vannet uten at kroppene våre berører bakken, men som sagt flyter man virkelig opp til vannoverflaten om man vil eller ei.

Da han våknet fikk han selvsagt prøve å vasse litt i det han også. Vi var riktignok litt forsiktige med Dennis siden det høye saltnivået i vannet gjør at det kan svi i åpne sår. Noe en ettåring naturligvis har et par av på den ustø, lille kroppen som er over alt hele tiden.

Han syntes det var skikkelig stas å spasere rundt i vannkanten, og det virket som han syntes det var kjempe rart å ikke kunne se føttene sine i bunn. Han løftet bena skyhøyt for hvert skritt, og lo da foten bare forsvant ned i vannet igjen.

Ellers var temperaturen på vannet helt fantastisk behagelig. Deilig og lunkent vann! Som faktisk gjorde huden silkemyk etter badet. Det var så deilig.

Et siste tips er å huske å ta med masse rent vann til å skylle kroppen med etter badet. Vi hadde med oss 12 liter på to voksne og et halvt barn, og følte det var akkurat passe.

4 kommentarer om “DEN ROSA SALTSJØEN”

  1. Det så helt fantastisk ut! Jeg leste en artikkel i fjor om at det var ulovlig å bade i denne lagunen… Vet du noe om det, eller var det noe skilt?

  2. Anne Kristine: Oi, se der ja! Den plakaten så ikke vi noe til… Hm. Men ser jo at det står i artikkelen at den både er liten, kun på spansk og ikke nede ved vannet. Det burde de eventuelt forbedret om det faktisk er slik at det er forbudt, for vi var langt i fra de eneste som var der 🙂 Takk for at du gav beskjed likevel. Skal se om jeg får sjekket mer opp i det!

Legg igjen en kommentar