Ukens spørsmål #71

Jeg er ikke helt sikker på hvordan lavkarbo funker, men gjelder det altså å bare spise lite hver dag? og kutte ut brød? For er ikke ost egentlig ganske usunt, med tanke på kaloriene? Jeg sammenligner liksom ikke ost med lavkarbo 😀 Kan du forklare meg?

Lavkarbo i seg selv handler ikke om å spise lite, men å spise til man er mett. Noe som ofte fører til at man spiser mindre siden maten man spiser inneholder mye fett som gjør at du holder deg mett lengre. Alle matvarer med mye karbohydrater (en tommelfingerregel er alle matvarer med over 5 gram karbo per 100 gram) må kuttes ut. Ost er et helt rent produkt som dermed i seg selv ikke er usunt, men på grunn av kalorimengden ser mange på det som usunt likevel. Ost inneholdt minimalt med karbohydrater, og er derfor «sunt» på lavkarbo.

Kanskje litt innviklet om du ikke har satt deg så mye inn i det fra før..? Vil du lese litt mer er DETTE en enkel oversikt over hvordan lavkarbo fungerer.

Har du fått med deg at Sophie Elise har skrevet om deg på bloggen? Det var hvertfall kjempekoselig lesing :*

Ja, det så jeg. Noe så utrolig koselig!

Er det ikke en skikkelig steinplate dere har? Syns den er flott jeg!

Jo, det er det, men jeg synes ikke mønsteret på den passet så fint inn hos oss, så jeg la sort kontaktplast over.

Kan jeg spørre om en ting, hvordan måler du hvor mye karbo denne retten inneholder? Eller tar du bare og legger sammen karbo i alle ingrediensene?

Jeg regner ikke ut hvor mye karbo jeg spiser i løpet av dagen, men ser ut i fra ingrediensene jeg bruker og mengden av dem at det er godt innafor. Men vil du vite nøyaktig hvor mye regner du ut hvor mange karbo det er i hver ingrediens, legger det sammen og deler på hvor mye av retten du spiser.

Ny bil?

Nei, vi lånte mormor og morfar sin.

Hvor lang tid brukte dere opp til Preikestolen?

2 timer og 10 minutter opp og 1 time og 20 minutter ned.

Oi, hvor i byen er dette? Og kan hvem som helst gå der, eller må man ha noen tilhørighet til boligene rundt der?

Helt i enden på Bakarøynå. Nå er jeg ikke hundre prosent sikker, men er ganske sikker på at det er åpent for alle ettersom det for det første ligger på bryggen hvor alle har tilgang, ikke er inngjerdet og heller ikke står noe skilt om at det kun er for beboende i området.

Ser du har navlepiersing, hvordan er arret/hullet nå etter fødsel? Gjorde du noe for å beholde hullet ved fødselen, eller har du hadd nødt til å ta det på nytt igjen? Kan du fortelle litt/lage ett innelg med geaviditet/fødsel/barseltid og piersing?

Dette kan jeg såklart skrive et eget innlegg om, men kan kort fortelle at piercingen henger mye lavere nå enn tidligere. Har ikke tatt hull igjen, og det var like før det revnet opp mot slutten av svangerskapet. Slapp likevel unna med et piercinghull som «henger» mer enn før, haha.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Legg igjen en kommentar