Slik overlever du flyturen med små barn!

annonse

Sommeren er her og det er mange som skal reise bort, gjerne med fly. Foreldre over hele landet gruer seg til flyturen, og er livredd for at barna skal slå seg vrang midt blant alle menneskene. Ikke har du mulighet til å trekke deg unna om dette skjer, og ettersom flyturen gjerne varer noen timer forstår jeg virkelig bekymringene. Likevel har jeg forberedt meg så godt jeg kan, og er derfor ganske sikker på at dette kommer til å gå helt fint.

Nå vil jeg gjerne dele noen av tipsene med dere også, i håp om å berolige noen mødre, og kanskje fedre, der ute.


Noen enkle tips og triks

Det viktigste av alt er å pakke med en god håndbagasje. En håndbagasje som inneholder saker og ting som holder barnet opptatt, enten med leking, spising eller noe annet.

Sekk

At barnet får bære med seg sine egne saker og ting selv vil nok være veldig populært, så hvorfor ikke pakke barnets håndbagasje i en liten sekk som hen selv kan ha på ryggen når dere går ombord i flyet? Bare pass på at sekken ikke blir for tung for den lille ryggen.

-> DENNE <- sekken står klar for Dennis til vi skal ut å reise, og er en perfekt liten reisesekk med akkurat passe god plass til det som viser over her. Størrelsen er 6 L og passer for barn fra 1-4 år, og finnes i flere forskjellige farger. Ønsker du hakket større finnes også samme modell i 8.5 L som passer for barn fra 3-5 år. Disse sekkene er superpopulære og forsvinner fort fra lageret, så vær rask å sikre deg din favoritt.

Små matbokser med snacks

Å ha et par matbokser med litt kjeks og bær i er genialt om barnet blir utålmodig. Disse matboksene jeg har til Dennis kjøpte jeg faktisk på TGR, men hvis du ikke har den butikken i nærheten finner du et stort utvalgt matbokser i flere ulike størrelse -> HER <-.

Underholdning

Det er viktig å ha med god underholdning som du vet barnet ditt kan være opptatt med en stund. Her i hus elsker Dennis å se på Pudding TV, så da tar vi med ipad og minihodetelefoner (kan kjøpes -> HER <-). Husk bare å laste ned filmene på forhånd ettersom det ikke er dekning oppe i luften!

Ellers er en leke, bok og bamse kjekt å ha med. Om barnet er litt større er det super populært med aktivitetsbøker og klistremerker. Du kan egentlig ta med det hva som helst, men unngå leker med mange små deler som lett kan mistes under og mellom setene.

Løveungeboken er supersøt og en av Dennis sine favoritter. Den kan kjøpes HER. Lekeflyet til Dennis er også veldig populært, og kan kjøpes HER. Selveste Løveungen fås kjøpt HER.

Aktivitet

Ellers er det viktig at barnet får bevege litt på seg, spesielt om flyturen tar en stund, ellers kan hen fort bli veldig rastløs. Benytt anledningen før og etter servering til å gå litt frem og tilbake i midtgangen bare for å få ut litt energi og strekke litt på føttene.

Stress ned

Når alt kommer til alt er det ikke så mye mer en kan gjøre. Om du er stresset for hva som kanskje kan skje og tar sorgene på forskudd vil barnet merke det – tro meg. Slapp derfor av, stress ned og la det som skjer skje. Alle tåler å høre litt barnegråt selv om foreldrene selv synes det er super ubehagelig.

God flytur og masse lykke til!

En kommentar om “Slik overlever du flyturen med små barn!”

  1. Heldigvis ikkje så langt til spania 🙂 når me reise har me 1åringen på fange + 2,5 åringen makkanes i sete men gjekk stort sett bra til dubai der lengste turen va 7 timar så litt over 3 går bra 🙂

Legg igjen en kommentar