Slik er mammakroppen!

Det sier seg selv at kroppen forandrer seg masse når man på bare ni måneder bærer frem og føder et barn. Legger man til en vektoppgang på 35 kilo og nok morsmelk til å mette alle barna i Afrika begynner forskjellene virkelig å bli store. Jeg tenkte derfor jeg kunne fortelle dere litt om hva som har skjedd med min kropp etter at jeg gikk gravid. Føler dette er et ganske tabu tema egentlig, noe som er ganske trist – så forhåpentligvis kan det hjelpe andre til å være åpne om sine forandringer også, og plutselig ser man at man absolutt ikke er alene om å føle det slik.

Navlen min

Okei, dette er faktisk en av de verste forandringene skal jeg være ærlig. Ettersom jeg hadde navlepiercing før jeg ble gravid og fikk gigastor mage strakk piercinghullet seg veldig. Det var like før det revnet opp på slutten, og nå som magen har trukket seg tilbake igjen er huden enda veldig slapp rundt navlen. Piercingen henger faktisk ned i navlen, og jeg hater, hater, hater det.

Strekkmerker

Bare for å påpeke det: det grønne bakom piercingen er ikke skitt, men rett go slett en reaksjon på piercingen ettersom jeg har nikkelallergi. Skrubber det bort hver dag, men vil ikke ta den ut før jeg har kjøpt meg en ny, nikkelfri.

Kanskje den vanligste forandringen selv om det er få som snakker høyt om det? Hele lårene mine, litt av rumpa, magen, hoftene og puppene mine ble dekket av strekkmerker. De kommer jeg alltid til å bære med meg, men heldigvis har de gått fra å være blå/lilla til å bli hvite. De plager meg heller ikke noe særlig lengre. Før gjemte jeg de så godt jeg kunne, mens nå er jeg egentlig litt stolt over å gå rundt å vise så tydelig at jeg har bært frem barnet mitt.

Puppene

Dette punktet er et kapittel for seg selv. Det er egentlig helt sinnsykt hvor store forandringene har vært her, og jeg skjønner ikke hvordan en kroppsdel kan forandre seg så mye og så mange ganger på så kort tid. Før jeg ble gravid brukte jeg D-cup. Under svangerskapet este jeg ut både her og der, og da ble naturligvis puppene også større. Jeg brukte vel F-cup mot slutten av svangerskapet. MEN SÅ kom melken, og i takt med at kroppen hadde fødd og var på vei til å trekke seg sammen igjen fortsatte bare puppene å vokse samtidig som de fylte seg med melk. H-cup på det største. Jeg sluttet å amme, og huden ble mega slapp! Jeg gikk tilbake til F-cup, noe jeg også har nå, men huden holder endelig på å trekke seg tilbake igjen her også.

Magen

Jeg har egentlig alltid hatt en ganske flat mage, men etter svangerskapet er den blitt helt annerledes. Fettet på magen vil liksom ikke slippe, selv om det var det som forsvant først før jeg ble gravid. Huden er også fremdeles ganske slapp her, så om jeg bøyer meg ser jeg plutselig gravid ut igjen… Krysser alt jeg har for at huden trekker seg sammen her også til slutt!

Fortell meg gjerne hvordan kroppen DIN har forandret seg etter et svangerskap, og del innlegget for å normalisere skavanker her og der etter å ha bært frem et (eller flere) barn.

4 kommentarer om “Slik er mammakroppen!”

  1. Ingen strekkmerker, kun en blodutredelse på venstre lår. Veier 10 kg mindre nå enn før jeg ble gravid. Rompa er flat som ei pannekake, magen disser og puppene ser ut som vrengte baklommer. 2 svangerskap på 2 år (siste fødsel januar 2018).

  2. Har noen strekkmerker som så vidt syntes og noe løshud på magen, men det er det kun jeg som legger merke til 🙂 holdt meg aktiv og sunn hele veien, og tiltross for 20kg vektoppgang i svangerskapet har kroppen aldri vært bedre !

  3. Synns du e så utrolig modig som vise detta fram!?? Min kropp e sånn cirka heilt lik som din! Strekkmerker overalt og slite endå med å få magen te å trekka seg sammen?

    You go girl?

  4. 6 måneder siden fødsel. Ikke helt tilbake til normalvekt, men ikke langt i fra. Fikk godt med strekkmerker på magen, hoftene, brystene og bittelitt på lårene. Tror jeg kan få nok så flat mage om jeg trener litt, hadde litt mage før jeg ble gravid. Men jeg må ta meg sammen det altså xD

    Brystene er megaflate! Herre minn er det mulig å endres så mye!!!

Legg igjen en kommentar