Mine favoritt øvelser for magen!

La oss snakke litt om magemuskler, men please, ikke mine. De er faktisk heeelt ødelagt etter fødsel. Jeg var rustet over hvor mye kraft jeg hadde mistet fra magemusklene mine de ni månedene jeg gikk gravid, og følte nesten jeg måtte begynne helt på nytt.

Magemusklene er fremdeles skikkelig svake i forhold til hva de en gang var, men jeg trener dem ofte og krysser fingre og tær for at de en dag kan bli som før igjen. Og før noen nevner det – ja, de har grodd sammen igjen etter svangerskapet, det ble sjekket av legen før jeg begynte å trene igjen.

Det jeg derimot kan gjøre er å tipse dere om noen mageøvelser som alltid gjør meg skikkelig støl dagen etterpå. Øvelsen på bildet over er en av dem. Heng fra ei stang og løft så bena så høyt opp til klarer. Enten om det er rett ut eller helt til topps. Ta så mange repetisjoner du klarer, ha et par minutters pause og gjenta det samme 3-4 ganger.

Lover deg at du kommer til å kjenne det brenne skikkelig! Hvis du ikke får bena opp til 90 grader når du har dem strake kan du bøye dem oppover mot magen i stedet helt til du blir sterkere. Den er også veldig god, men ikke fullt like vanskelig.

Sittups i alle mulige varianter er og forblir en klassiker! Jeg varierer mellom vanlige sittups på gulvet både med og uten tyngde på føttene, sittups på skrå benk, på ball (som vist på bildet under) og sittups med ulike vridninger. Altså det finnes et drøss av ulike varianter, og så lenge du kjører god variasjon, så du får trent alle små støttemuskler i magen, i tillegg til de store kan jeg garantere at du vil merke fremgang!

Masse lykke til!

En kommentar om “Mine favoritt øvelser for magen!”

  1. Løfter du bena opp eller er det mer toes to bar (typ CrossFit) hvor man «svinger» seg opp? ?

    Får ikke dette til nemlig og søkehistorikken min på YouTube er hovedsakelig «How to do toes to bar» etterfulgt av en rekke andre styrkeprøver jeg gjerne vil mestre ? Tips til innegg om trening kanskje? Hvordan du trente mot å klare pullup og slikt?

Legg igjen en kommentar