LCHF: squashruller med ost

Nå i disse dager er det stort fokus på å kutte ned på kjøttmengden vi spiser her til lands. Mange innfører noen kjøttfrie dager hver uke, mens andre kutter ut kjøtt totalt. Uansett om du befinner deg i noen av de nevnte kategoriene eller om du vanligvis spiser kjøtt hver dag passer denne retten uansett helt perfekt. Man kjenner absolutt ikke på at det hadde vært bedre om det var kjøtt i den, for squashrullene er så gode i seg selv.

Virkelig et must til tapaskvelder, middager eller bare som en ekstra digg lunsj!

Du trenger (til 3 personer)

2 rødløker

200 gram raspet ost

1 ts hvitløkspulver

1 ts salt

1/2 ts pepper

saften fra 1 lime

lavkarbo BBQ saus, 3 dl (egen oppskrift under)

3 squash

Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 200 grader.

Kutt opp rødløk og ha i ei bolle sammen med 100 gram ost (obs: kun 100 gram!), krydderet, saften av 1 lime og barbequesausen (har du ikke dette fra før bør du lage den først. Oppskrift i bunn av innlegget).

Bruk så en ostehøvel til å skjære skiver på langt av squashen. Skjær så mange skiver du klarer av hver squash på hver side før du kommer til frøene i midten. Resten av squashen kan du ta vare på å lage noe annet av!

Nå starter monteringen! Legg ei squashskive foran deg og dekk den med BBQ blandingen. Rull den så sammen og sett på høykant i en ildfast form. Gjør dette til du har fylt opp formen, og stek den så i 15 minutter midt i ovnen.

Ta formen ut, strø over de siste 100 grammene med ost du har igjen, og stek i 10 minutter til.

Så er retten ferdig! Server gjerne med salsa og sæterrømme til å dippe i.


Slik lager du lavkarbo barbequesaus!

Du trenger

2 dl hvitvinsedikk

1 dl tomatpure

1 ss sukrin gold

2 ts salt

1 ts pepper

1 ts sennep

1 ts hvitløkspulver

1 ts paprikakrydder

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la småputre i 15  – 20 minutter under lokk. Voilá – så enkelt!


Synes du det ser godt ut?

9 kommentarer om “LCHF: squashruller med ost”

  1. Har du fått med deg at Sophie Elise har skrevet om deg på bloggen? 🙂 Det var hvertfall kjempekoselig lesing :*

  2. Har du sett at Sophie Elise har skrevet om deg på bloggen sin? Hun nevner mange blogger man bør besøke og nederst skriver hun om en blogger som fortjener ekstra skryt: Deg! ❤️

  3. Husker at da jeg begynte å lese bloggen din tenkte jeg med en gang at du kom til å nå langt. Å nå så jeg at Sophie Elise leser bloggen din! Helt fantastisk! <3

  4. Nam! Helt ny i lavkarbo-verden og dette passer jo perfekt! Kan jeg spørre om en ting, hvordan måler du hvor mye karbo denne retten inneholder? Eller tar du bare og legger sammen karbo i alle ingrediensene?

  5. N: Jeg regner ikke ut hvor mye karbo jeg spiser i løpet av dagen, men ser ut i fra ingrediensene jeg bruker og mengden av dem at det er godt innafor 🙂 Men vil du vite nøyaktig hvor mye regner du ut hvor mange karbo det er i hver ingrediens, legger det sammen og deler på hvor mye av retten du spiste 🙂

  6. Hei! Har du sluttet med f « hva jeg spiser i løpet av en dag lchf» innlegg? Savner de!

Legg igjen en kommentar