LCHF: lørdagspizza med skikkelig bunn

Har du savnet en skikkelig god lavkarbo-pizzabunn? Jeg har i hvert fall det. En som er tykk, luftig og myk med sprø skorper. Denne er akkurat slik, og jeg jublet derfor høyt for meg selv på lørdag da pizzaen ble så vellykket. Skrible ned ingrediensene til ukens handleliste og prøv pizzaen i helgen du også. Den er veldig enkel å lage til tross for at den lages fra bunn av.

Du trenger:

4 egg

2 ss kremfløte

1 ts bakepulver

200 gram ost

2 ss smør

3 ts johannesbrødkjernemel

en klype salt

Topping:

1 pakke kjøttdeig

1 boks hakkede tomater

raspet ost

mozzarella

pepperoni

cherrytomater

Slik gjør du:

Start med å raspe osten om den ikke allerede er ferdig raspet. Bland så fløte, egg og bakepulver godt sammen med en visp i ei bolle. Tilsett så resten av ingrediensene, inkludert osten, og bland godt. Hell deigen utover et stekebrett med bakepapir og spre den til en jevn sirkel. Forstek den så i stekeovnen i cirka 15 minutter på 200 grader.

I mens pizzabunnen står i steikeovnen kan du klargjøre toppingen. Bruker du samme ingredienser som meg gjør du slik; stek kjøttdeigen og bland så inn de hakkede tomatene. La dette putre på middels varme til all den overflødige væsken er fordampet.

Smør så kjøttdeigblandingen utover pizzabunnen når den er ferdig. Ha over ost, halve cherrytomater, mozzarella og pepperoni. La så pizzaen steke i omtrent 15 minutter til så den er fin og gyllen, før du tar den ut. Server med pizzadressing, ruccola og gjerne en salat.

Håper det smaker!

Tror du dette er noe du kunne likt?

4 kommentarer om “LCHF: lørdagspizza med skikkelig bunn”

Legg igjen en kommentar