LCHF: fantastisk pavlova uten sukker!

Denne oppskriften her har jeg planlagt en stund, og faktisk testet ut to ganger, men fikk den ikke helt som jeg ville første gang. Den kalde sukrinsmaken ble dessverre for dominerende. Når jeg gjorde noen endringer og prøvde igjen andre gang derimot ble den bare helt perfekt. Ikke antydning til sukrinsmak i det hele tatt!

Du trenger:

4 eggehviter

4 ss sukrinmelis – kjøpes HER – bruk koden 7TJAT så får du første pose til bare 17 kroner (ordinært: 67,-!)

2 ts bringebæreddik – kjøpes på meny

1 ts johannesbrødkjernemel

Topping:

3 dl kremfløte

3 ss sukrinmelis – kjøpes HER – bruk koden 7TJAT så får du første pose til bare 17 kroner (ordinært: 67,-!)

noen dråper vaniljeessens

masse bær

Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 160 grader. Pisk eggehvitene helt stive (det er viktig at de er stive nok for å få et godt resultat) og tilsett så sukrinmelis mens du pisker videre. Forsett å piske, og ha oppi bringebæreddik og johannesbrødkjernemel. Piske enda litt slik at alt er godt blandet, og «deigen» fremdeles er stiv.

Nå må du bestemme deg for om du ønsker å lage porsjonspavlova som jeg har laget her eller pavlovakake. Vil du lage kake fordeler du deigen i en jevn sirkel midt på et stekebrett med bakepapir på. Går du derimot for porsjoner lager du 8-10 små sirkler.

Sett så brettet inn i stekeovnen som er forvarmet på 160 grader og la den steke på nederste rille i cirka 25 minutter. Slå deretter av stekeovnen, lukk dørene på gløtt og la den stå der til marengsen har stivnet helt. Du kan gjerne piske krem av fløten i mens.

Når fløten har blitt krem tilsetter du 3 ss sukrinmelis og noen dråper vaniljeessens. Ha kremen på marengsbunnen og topp med deilige bær! Jeg brukte både jordbær, blåbær og bringebær. Resultatet ble helt fantastisk godt!

Helt perfekt om man ønsker å leve lavkarbo også på 17.mai.

Ellers er oppskriften også perfekt for diabetikere eller andre som vil holde seg unna sukker.

Del gjerne!

6 kommentarer om “LCHF: fantastisk pavlova uten sukker!”

  1. Blei den sprø altså? Min versjon gikk i søppelet her idag.. mjuke og klissete..
    Trur du eg kan bruke eplesidereddik eller har bringebæreddik nåke Anna funksjon enn bringebærsmak? 🙂

  2. Ida: Marengsbunnen ble sprø på utsiden og myk inni. Helt perfekt synes jeg <3
    Vil tro det går fint med eplesidereddik også, brukte den kun for smakens del selv, men har tross alt ikke prøvd med eplesidereddik, så kan ikke love noe <3 Lykke til! Håper det blir vellykket for deg denne gang 🙂

  3. Svein: Som jeg skriver i innlegg får du ingen sukrinsmak ved å benytte denne oppskriften og sukrinmelis (viktig at det er sukrinmelis og ikke vanlig sukrin). Men det går nok helt sikker fint med tagatesse også 🙂

Legg igjen en kommentar