LCHF: blomkål- og brokkoligrateng med bacon

På søndag bestemte jeg meg for å prøve ut noe helt nytt da det var middagstid. Jeg har jo lest om alle disse som spiser gratenger av forskjellige slag på lavkarbo, men har egentlig ikke testet ut særlig mye i den gaten selv. Nå derimot, har jeg endelig en nydelig lavkarbograteng å gi dere! Med både brokkoli, blomkål, rødløk og bacon, med en nydelig ostesaus over.

Du trenger:

1 brokkoli

1 blomkål

2 rødløk

2 dl fløte

1 boks creme fraiche

1 boks krydderost fra tine

150 gram bacon

1 lag ost

Slik gjør du:

Start med å kutte opp grønnsakene i passe store biter, og ha dem i en ildfast form.

Så kan du lage ostesausen, og det gjør du enkelt ved å blande kremfløte, creme fraiche og krydderosten i en kjele på middels varme. Rør gjerne med en visp for å løse opp alle klumpene. Kok opp ostesausen og hell den så over grønnsakene i formen.

Dekk så hele formen med et lag ostesneier fra hvitosten, før du finner frem baconskivene. Disse kan du med fordel skjære i tre like deler for at det skal bli enklere å spise etterpå. Deretter er det bare å fordele baconskivene på toppen av formen. Det smaker ekstra godt om du vrir dem litt slik at det gir et rotete uttrykk.

Stek formen på 225 grader i cirka 25 minutter så er den klar til servering!

Håper det smaker!

5 kommentarer om “LCHF: blomkål- og brokkoligrateng med bacon”

  1. Du er bare så inspirerende! 😉 Jeg liker så godt å teste ut oppskriftene dine.
    Vet du om noen lavkarboprodukter eller ferdigretter som kan kjøpes ferdige i butikken? Dersom man ikke har tid til å lage mat en dag?

  2. Tusen takk for maten Linn ? Jeg setter i gang og lager den deilige gratengen ?. Nam nam …. når vi to, min mann og jeg er ferdig (vi hadde også grillet kyllinglår ved siden av)
    Wow her er det mat til 8 personer til eller 3 dg middag for oss, ja jeg kunne sett for meg at dette ble mye, men fy s… så sulten jeg var når jeg satte i gang, og da kan man lage mat til hele slottet. Veeeldig god oppskrift ? digger bloggen din?

  3. Jeg Lagde den deilige gratengen i går med litt mindre bacon og litt grønnsaksbuljongpulver og pepper og salt i ostesaucen. Og så glemte jeg den i stekeovnen. Så den var nok godt 40 min i. Grønnsakene ble godt og mykt IG det ble et godt middagsmåltid!

Legg igjen en kommentar