Lavkarbo pølsebrød + grilltips

Mmm! Vi er inne i grillsesongen, og dermed vil jeg gjerne dele et par tips, triks og oppskrifter med dere. Det er mange pølser som er lavkarbovennlige. Blant annet Jacobs utvalgte, men også en del av krydderpølsene som selges i 3-pakninger. Bare les på innholdsfortegnelsen, så er du trygg. Ellers prøvde jeg meg på å bake lavkarbopølsebrød – det ble virkelig en fulltreffer! Oppskriften får dere under her, sammen med noen andre tips til både tilbehør og retter.


Oppskrift på lavkarbo pølsebrød

Du trenger:

3 egg

2 ts salt

1 ts sukrinmelis

3 dl sesammel

1 dl mandelmel

2 ts bakepulver

4 ss fiberhusk/psyllium

1 dl olje

2,5 dl varmt vann

Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre i ei bolle. Tilsett så sukrinmelis, salt og eggene. Bland alt godt sammen før du heller over litt og litt varmt vann. Tilsett oljen helt til slutt og rør alt godt sammen. Deretter deler du deigen i 5-6 like store deler, alt etter hvor store du vil ha pølsebrødene. Ruller dem til tykke pølser som du så knepper flate med håndbaken din.

Stek så pølsebrødene på midterste rille på 225 grader i omtrent 10-12 minutt. Følg med på dem underveis, og ta dem ut når de har fått den fine gylne fargen. Disse er forresten glutenfrie – så et lite tips til glutenallergikere.

Grilltips nr. 1 – tilbehør, grillet hjertesalat

Dette var så sinnsykt godt! Mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Det eneste du trenger å gjøre er å dele hjertesalaten i to på midten. Legg den i en grillform, hell over 1-2 ss olje og en klype salt. Grill dem så til de begynner å få litt farge i kantene. Helt fantastisk godt som tilbehør til grillmaten, men faktisk også som kål til hamburgeren!

Grilltips nr. 2 – grillspyd med kylling

Dette var også helt utrolig godt! Jeg brukte strimlet kyllingkjøtt som jeg stakk på grillspydene mellom cherrytomater, paprikabiter og squashskiver. Helt fantastisk!

Hva synes du ser best ut?

Legg igjen en kommentar