Jeg veide over 100 kilo!

 

uke 39 - 105 kilo

Herregud. I går kveld satt jeg og mimret tilbake til svangerskapet mitt med Dennis. De ni månedene jeg gikk med svangerskapskvalme hver eneste dag, og det eneste som hjalp var å spise. Jeg måtte spise før jeg gikk ut av sengen, og før jeg ble sulten. Hvis ikke kastet jeg opp. Valget var egentlig enkelt. Heller spise enn å kaste opp. Jeg kastet likevel opp hver eneste morgen og stort sett en gang og to ellers i løpet av dagen.

Lurer på hvor ofte det hadde blitt om jeg hadde fortsatt med normale matvaner, og kun spist når jeg faktisk var sulten, i stedet for å spise for å ikke bli kvalm. Lurer også på hva jeg hadde veid mot slutten av svangerskapet dersom jeg hadde sluppet unna denne helt forferdelige gravidplagen. Er i hvertfall sikker på at det ikke hadde vært 105 kilo. Som er det jeg veide rett før fødsel, mars i fjor. 105 tunge kilo.

uke 38 - 105 kilo

Kjenner jeg blir lei meg bare av tanken. 166 cm høy, gravid med mitt første barn, full av smerter i bekken, rygg og føtter, mye kvalm, sliten og 35 kilo tyngre enn vanlig. Husker at jeg nesten ikke turte å veie meg mot slutten, for jeg ble så lei meg hver gang jeg så det høye tallet. Men det var likevel aldri noe alternativ å slutte og spise. Lille i magen var viktigst, og han trengte næring.

4 dager etter fødsel - 97.5 kilo

Da jeg kom hjem fra sykehuset og veide meg 4 dager etter fødsel ble jeg nesten enda tristere. Tallet viste 97.5 kilo, og det var uten et barn i magen. Uten en diger livmor med fostervann, morkake og alt som hører til. 97.5 kilo var tallet jeg startet på da jeg satte i gang reisen med å få tilbake min gamle kropp.

97.5 kilo, mars 2017 - 75 kilo, mai 2018

Derfor kan jeg stolt si at da jeg veide meg i går så jeg 75 kilo på vekten. Nå har jeg bare 5 kilo igjen til samme vekt som jeg hadde før jeg ble gravid, og det føles VELDIG GODT å kunne bevege meg som jeg vil, og ikke minst ha energi nok til å flytte kroppen min uten å pese som en strandet hval. Jeg er ikke i mål, men jeg har kommet så ekstremt langt på dette siste året, og det er jeg veldig fornøyd med.

Hvor mye la du på deg i løpet av graviditeten?

11 kommentarer om “Jeg veide over 100 kilo!”

 1. Wow! Så utrolig bra jobbet! 😀 Er gravid i 7 mnd nå og kjenner at jeg gleder meg veldig til å begynne å gå ned i vekt igjen, ligger rett under 100 tallet nå og gruer meg til de siste ukene da vekten kommer til å bli enda høyere. Men fikk veldig insirasjon og håp av å se disse bilene 😀

 2. Maria: For en koselig kommentar! <3 Masse lykke til med resten av svangerskapet, fødsel og ikke minst tiden etter. Prøv å ikke tenke så mye på vekten nå, vet det er lettere sagt enn gjort, men utsett problemet til etter fødsel (og etter den første tiden med minsten så klart, den er uerstattelig) <3

 3. Veide 64 kg da jeg ble gravid. Samme dag som fødsel startet var jeg på kontroll og veide da 72 kg, fødte i uke 36+2

  5 år og 4 måneder etter er jeg nå 84 kg????

 4. Veide 67kg da jeg var høygravid med min lille prins, og i dag, 1 år senere veier jeg 52kg. Ammingen gjorde slik at jeg raste ned i vekt, mye mer enn det jeg ville (var 49kilo på det minste og jeg er 170cm lang). Før jeg var gravid veide jeg 56kg, så har noen kilo igjen??

 5. Startet på 90 kg når jeg ble gravid. Endte opp på 114 kg 😮
  Var 103 kg etter fødsel, men la raskt på meg og endte på 114 igjen. Guttungen hang i puppen, og skulle ellers bare bæres så ble mye kjeks og pizza på meg for å si det sånn, så ikke så rart i grunn.
  Begynte på ketolyse (LCHF) i januar, og har gått ned 19 kg så langt, og veier nå 95 kg. Vil ned på 65 – 70 kg.

 6. Veide 55kg før jeg ble gravid, og la på meg kun 8kg, der store deler av kg kom på slutten. Noe verken jeg, sykehuset eller jordmor var fornøyde med vektoppgangen. Så det ble jevnlig kontroll alle veier. Nå 11mnd etter fødsel er jeg på 50kg. Men det er langt fra samme kroppen, slapp og ekkel kropp. Som alenemor og student utenbys vekke fra familie er det veldig vanskelig å finne muligheter der jeg kan være på treningssenter, så det blir mye trening og babykos hjemme. Jeg ville ikke byttet ut babyen min for kroppen jeg hadde før. Men jeg ønsker å få en sunn og frisk kropp for å kunne være det beste for barnet mitt.

 7. Hei, flott innlegg!!? du har vært kjempeflink? selv Gikk jeg fra 78kg-95 når jeg ble gravi ned sistemann.. har nå gått ned 83.. men er på de mest vriene kg men skal ned. Å jeg skal klare det. Det gjør du også? you go girl!

 8. Dette gjorde godt å lese nå! Selv gravid med min første, har gått opp 26,5kilo og veier nå rett under 90kilo, er så vanskelig å like kroppen min nå da jeg alltid har veid 60kilo ca… også får jeg også høre at det «normale» er å legge på seg 10-15kilo ca, eller var det mindre? I alle fall, har samme plage, kan ikke spise når jeg er sulten, må spise for å unngå den kvalmen…

Legg igjen en kommentar