Jeg bruker ikke prevensjon!

Guess what? Overskriften er fullstendig sann. Ingen clickbait eller lurerier. Christopher og jeg bruker ingen som helst form for prevensjon. De eneste tiltakene vi gjør for at jeg ikke skal bli gravid er å passe på at vi ikke har sex rundt eggløsning. Jeg har en app på telefonen min som hele tiden viser hvor jeg er i syklus, og om det er sjanse for at jeg kan bli gravid eller ikke. Jeg logger hver eneste menstruasjon, og appen stemmer på en prikk.

Likevel er det tross alt ikke en trygg løsning. Det er ganske risky, for man vet aldri. Både trening, stress og andre ting kan jo påvirke menstruasjonen, og hvis jeg plutselig henger to uker etter i forhold til hva appen sier kan jeg blir gravid… Og det vil jeg absolutt ikke. Derfor vender jeg meg nå mot dere når jeg vil ha en sikrere form for prevensjon. Kanskje noen har noen tips og erfaringer?

P-piller derimot er ingen alternativ! Jeg begynte på det like etter fødselen, men holdt vel bare ut et par måneder. Da måtte jeg slutte for å redde forholdet vårt. I tillegg til å nettopp ha blitt foreldre, ble jeg et udyr, og vi kranglet mer enn noen gang. Jeg tålte absolutt ikke hormonene, og hadde mye verre humørsvingninger enn jeg hadde da jeg var gravid til og med.

Jeg ble sliten, Christopher ble lei, og vi var begge frustrerte. Det var ikke kjekt å gå rundt og ikke kjenne seg selv igjen. Derfor sluttet jeg, og vi lastet ned appen. Denne «løsningen» har vi nå brukt i snart et år uten å bli gravid, men nå vil jeg være enda sikrere på at det ikke skjer.

genser HER ⎮ bukse HER ⎮ sko HER

Jeg har lest litt om spiral, sprøyte, stav og alt det her, men føler egentlig at jeg bare trer inn i en jungel av prevensjon. Haha – så! Hva kan du anbefale meg som langvarig prevensjon? Slik jeg ser for meg nå vil vi ikke bli gravide på hvertfall et par år til, men jeg vil likevel at det skal være mulighet for å fjerne prevensjonen når som helst hvis vi plutselig ombestemmer oss. Ellers er det ganske viktig at det ikke er så mange hormoner, slik at vi ikke ender opp på samme måte som med pillene.

Hagle meg med tips og erfaringer, vær så snill!

41 kommentarer om “Jeg bruker ikke prevensjon!”

 1. Elsker p-stav. Reddet meg. Har sykt sterke mens smerter, og migrene, men med p-stav får jeg ikke mer migrene og slipper mens. Super oppfinnelse!

 2. Jeg har p-stav, og haaaater det!
  Hadde først mensen 3 mnd i strekk, så annen hver uke i flere måneder, og så hadde jeg 1uke pause/3 uker pause annenhver gang.
  2,5 år siden jeg fikk den og det er enda helt tullete! 🙁

  Ville holdt meg unna sprøyta, da det kan bli vanskelig å bli gravid rett etter den. Hormonene fra den henger lenge igjen! 🙂

  Hadde jeg vært deg, så hadde jeg prøvd kobberspiral. Så slipper du hormoner 🙂

 3. P-ring!! Den virker jo på samme måte som en spiral (altså ikke helt nøyaktig, men begge deler fungerer lokalt i livmoren!) og fordelen er jo at du ikke trenger dra til lege/gyn om dere ønsker bli gravide! Samtidig virker den kun lokalt, så du får ikke hormoner rundt i hele systemet som du gjør med p-stav, plaster eller pille! Så kjangsen for å bli hormon monster er svært liten!

 4. Nå husker ikke jeg hvilke piller du har gått på, men jeg brukte Cerazette i mellom svangerskapene, eller kondom.. Ellers har jeg brukt Mirena Hormonspiral, noe som jeg også har fått satt inn nå etter minstemann kom nå for ti uker siden.. Jeg har god erfaring med disse prevensjonsmidlene, men det er alt etter hva man føler for 🙂

 5. Jeg kan anbefale kobberspiral på det aller varmeste. Jeg vet at mange unge jenter er redd for spiral… Men det er ingenting å væreredd for. Jeg hadde kobberspiral i 20 år før jeg i fjor høst fjerna den… Den svikta meg aldri og den er uten hormoner. Lykke til med prevensjonsvalget..

 6. De finnes p-piller med mindre hormoner i, jeg måtte ta cerazette etter fødsel for det er kun de en kan brukes dersom en ammer, med med engang vi var ferdig med amming gikk jeg over på de jeg hadde før graviditet. Mercilon heter de og jeg er som deg, ble et udyr på de basert på hormoner. Kanskje verdt å snakke med legen om alternative p piller enn de du gikk på. Jeg kjente meg selv ikke igjen på cerazette men mercilon merker jeg ingen forskjell 🙂

 7. Før jeg ble gravid gikk jeg på p piller i 6 år. Etter fødselen fikk jeg satt inn p stav og det anbefales ikke!! MYE, og da mener jeg MYE blødninger, sterke smerter og langvarige blødninger som varer i 3 mnd og 2 uker uten. Men etter å ha fått snakket med legen fikk jeg p piller. Dette var for å se om blødningene stabiliserer seg. Og det har de faktisk gjort! Men man reagerer jo forskjellig fra person til person på de forskjellige prevensjonene.

 8. Eg brukte p piller men ble gravid, nå har eg p stav ganske greit, denne har i armen i 3 år , ingen mensen , anbefales ❤️❤️

 9. Eg brukte p piller men ble gravid, nå har eg p stav ganske greit, denne har i armen i 3 år , ingen mensen , anbefales ❤️❤️

 10. Jeg elsker p-stav!
  Har hatt det nå i 4,5 år.
  Ingen menstrasjon eller problemer med det, det kostet meg heller ingenting å få det på helsestasjon for ungdom.
  Det er deilig å bare måtte tenke på det hvert 3 år.

 11. Kobberspiral høres ut som det rette for deg da det er helt uten bivirkninger og hormoner:) jeg selv har pstav er kjenoe fornøyd med den nå men de første 3 månedene var rent mareritt pga hormonene var deprimert, irritabel og overfølsom! Å hadde uregelmessige blødninger, som er 100% borte nå værtfaøø:)

 12. Kjøp deg en Ladycomp ? eller spiral. P sprøyten er veldig enkel, men dog full av hormoner.

 13. Må si en ting til Jeg hadde p stav, men den vandret. Å derfor annbefaler jeg ikke den +jeg fikk en allergisk reaksjon og blødde i over 3mnd i strekk. P sprøyten som jeg tok gjore så jeg gikk opp over 20kg på under 6mnd. Så jeg kan ikke bruke hormonell prevensjon.

 14. Jeg har p- stav selv. Men dette er ikke noe jeg vil anbefale, kan være det bare er meg dette har skjedd med men… Legen fortalte meg at mensen kunne utebli og at du ikke fikk det i det hele tatt (p-stav sitter i armen i 3 år) Jeg satt den inn i mars i fjor, da hadde jeg ingen verdens problemer jeg ble ikke et hormonelt troll. Men jeg har mensen KONSTANT. Og da mener jeg KONSTANT jeg har hatt mensen nå i over 3 måneder hver dag. Dag ut dag inn jeg gjør ikke annet enn å blø liksom. Kan være det bare er jeg som ikke har tålt den men jeg er nødt til å ta den ut nå ettersom jeg lever så dårlig med den! Ville nok anbefalt noe annet enn den ihvertfall 🙂

 15. Prevensjon uten østrogen er et alternativ for deg samt du slipper menstruasjon!
  Jeg kan ikke gå på prevensjon som har østrogen og var veldig fornøyd med Cerazette p-piller. Ikke ble jeg noe sprøere enn jeg er fra før. Men p-stav er også et alternativ for deg da den ikke inneholder østrogen heller

 16. Har prøvd MANGE typer piller og prevensjon.

  Fornøyd med:
  – p-stav
  – p-plaster
  – Synfase p-piller

  VELDIG misfornøyd med samme piller som deg som jeg fikk etter fødselen på grunn av amming. Og de tre andre type piller jeg har prøvd.

  Nå er jeg også uten prevensjon. Vurderer nå om jeg skal starte på Synfase pillene igjen eller sette inn spiral.

 17. Prevensjon er ofte noe man må prøve seg frem til selv ettersom alle reagerer så forskjellig på de ulike preparatene. Selv har jeg grei erfaring med alt jeg har brukt. Gikk først på vanlige ppiller i ca 2 år. Fikk heftige migreneannfall 1-2 ganger i uken på disse (men tok lang tid før jeg innså det). Byttet derfor til cerazette ettersom det ikke inneholder østrogen. Mistet mensen på disse pillene og fikk ingen andre bivirkninger på disse. Nylig har jeg fått satt inn stav fordi doseringen til implantat (stav eller spiral) er mye lavere og senker derfor risikoen for bivirkninger yterligere. Også var det jo deilig å ikke måtte huske denne hersens pilla hver dag. Mitt råd er å prøve deg frem og hvis noe ikke fungerer for deg, så prøver du noe annet. Som du sikkert har sett de andre kommentere så er det både annbefalinger mot og for de samme prevensjonsmidlene. For meg blir nok stav mitt valg fremmover og når jeg er ferdig med barn kommer jeg til å bruke spiral. Litt lang og rotete kommentar dette her, men håper du finner litt hjelp i det jeg har skrevet.

 18. Jeg vil virkelig anbefale PFC ladycomp! Den viser de sikre og usikre dagene ved hjelp av basaltemperaturen. 100 % naturlig ❤
  Selv gikk jeg over til denne formen for prevensjon for halvannet år siden, etter å ha brukt piller og sprøyte i 6-7 år. Ingenting kan få meg tilbake til hormonell prevensjon igjen. Jeg synes også kobberspiral virker som et godt alternativ, men personlig vil jeg nok vente med det til jeg er ferdig med å få barn ?

 19. Glemte å si at jeg ikke anbefaler p-stav, en vennine av meg skulle ta den ut nå for de er klare for å starte prøving, hum må i narkose å operere den ut da den er satt inn for langt og de får den ikke ut. Hele prøvingen hennes må settes på vent i 4 mnd for der var så lang ventetid på operasjon :/

 20. Obs har du prøvd prevensjonsmiddel med Gestagen som virkestoff å ikke tålt d så kan du huke vekk mange alternativer fra prevensjonslista.
  Dette viste ikke jeg før jeg både hadde prøvd piller,spiral og p-stav(Felles nevner hormonmonster og psykisk ustabil av det)!!

 21. Jeg fikk vite at etter fødsel så ville amming fungere som prevensjon, og siden du ammet i nesten ett år så kan dette være grunnen til at du ikke har blitt gravid og ikke den appen..

  Selv er jeg veldig fornøyd med p-piller så har ikke noe tips der dessverre

 22. Maria: Tusen takk for at du deler erfaring <3 Nei, det med at amming er prevensjon er en myte. Mange får ikke igjen menstruasjonen før etter en god stund hvis de ammer, og da kan de naturligvis ikke bli gravide heller. Men det er også en del, inkludert meg, som får menstruasjonen igjen like etter fødsel, og da har man eggløsning og kan bli gravid akkurat som vanlig, selv om vi ammer 🙂

 23. Vil virkelig anbefale p-ring. Har brukt det hele veien,og har aldri hatt problemer eller bivirkninger av det. Tåler ikke vanlige p piller,så for meg virker p ring veldig bra. ? setter bare ringen inn i skjeden i 3 uker,og så har den ute i 1 uke. Den uken du har den ute så får du mensen. Eller så kan du hoppe over mensen en gang i blant,og da setter du bare i en ny ring istedenfor å ha den ute en uke ?

 24. Hei!
  Jeg vil anbefale hormonspiral, det er det jeg går på nå. Tidligere gikk jeg på p-piller før jeg prøvde meg på cerazette som funket veldig dårlig for meg. Jeg brukte mye tid på å lese meg opp tema og rådførte meg med helsepersonell. Der fikk jeg beskjed av ulike leger om at kobberspiaralen blir ansett som «utgått». Det var uansett uaktuellt for meg ettersom jeg blør mye under mensen og kobberspiralen kan øke blødninger og slikt. Derimot anbefalte legen meg hormonspiral, men siden jeg reagerte dårlig på cerazette var jeg skeptisk til det og. Det som betrygget meg er hormone som jeg når får inn i kroppen om en kan si det slik, kommer mye mer lokalt. For ikke snakke om at mengden hormoner er mye mindre enn da jeg gikk på p-piller. Istedet for 365 piller året rundt, er mengden gjennom hormonspiralet rundt 6 piller i året (da sammenlignet med de p-pillene jeg gikk på).

  Samtidig så har jeg selvfølglig venniner som er fornøyd med p-stav, kobberspiral, p-piller og andre type minipiller. Det varier veldig fra person til person. Jeg vil anbefale deg å rådføre deg med legen din, men samtidig være litt kritisk til svarene for dessverre er ikke kompteansen på prevensjon like stor blant alle leger.

  Digger bloggen din, klem!

 25. Annbefaler Ladycomp 6B (måler temp under tungen hver morgen) man kan bruke den både som prevensjon og før å bli gravid. Den viser deg lys! Grønt betyr trygt, gult betyr usikker og rødt =fruktbar. 0 hormoner og til å stole på. Brukt min over 1,5år og blitt gravid når vi har prøvd (mistet) og aldri blitt gravid når vi har brukt det som prevensjon! ♡ Jeg er nemlig allergisk mot hormonell prevensjon. Såå dette ble den beste løsningen for meg og min mann.

Legg igjen en kommentar