Ukens spørsmål #63

Kvar er den fine lampa di over sofaen frå?

Den er faktisk fra IKEA! Superfin.

Hvor kjøpte du skoene til dennis?

De kjøpte jeg på Eurosko på Amanda Senteret her i Haugesund.

Hvordan fant du rett størrelse?

Damen fra skobutikken målte foten til Dennis, og fant da riktig størrelse til han.

Kan du legga ut vlog-ene dine på bloggen og? Har lyst å se de, men har ikke snap.

Jeg kan gjøre det litt inni mellom, men for at det skal være noen grunn til å følge oss på supermammaene på snap kan jeg dessverre ikke legge ut alle.

Har noen spørsmål til ukens spørsmålsspalte. Når begynte Dennis å: Åle seg? Krabbe? Reise seg opp etter møbler?

Han lærte seg faktisk aldri å åle. Han skubbet seg bare bakover i en periode, og så lærte han å krype. Det gjorde han for første gang den 13.januar – nesten 10 måneder gammel – men krabbet vel ikke skikkelig før et par uker etter det igjen. I begynnelsen av februar begynte han å reise seg opp etter møbler, da var han 10 måneder. Så da han først begynte å krype gikk alt veldig fort!

Lurer også på om du kan lage et innlegg til hva man trenger til barnehagestart når den tid nærmer seg?

Det skal jeg selvfølgelig gjøre! Gleder meg til å sette meg ned for å planlegge det allerede kjenner jeg. Kanskje det kommer ganske snart.. 🙂

Når satt Dennis seg opp selv?

Han satt seg opp alene for første gang da han var 9 måneder gammel, den 5.januar.

Har en datter på 9 mnd som BARE VIL SITTE. Hun elsker å sitte og leke, og når hun blir sliten/lei av å sitte så setter hun seg frem på alle fire og legger seg ned på magen og leker videre. Hun setter seg ikke opp selv i sittende stilling, men sitter stødig og tar seg for om hun mister balansen. Har jo lest så mye om at det man ikke skal sette opp en baby som ikke sitter seg opp selv, men hun har null tolmodiget om hun ikke får sitte å leke litt.

Jeg har vel egentlig ikke lov til å si at hun burde få sitte ettersom helsepersonell ikke anbefaler at de får lov til å sitte og leke før de klarer å sette seg opp selv, men jeg mener også at vi foreldre kjenner våre barn best og vet hva som er det beste for dem. Dennis har derfor fått lov til å sitte og leke i kortere perioder i ny og ne bare fordi han – i likhet med jenta di – var veldig utålmodig når han måtte ligge. Jeg vil heller ha et barn som får lov til å utforske og øve på å sitte inni mellom fordi han selv ønsker, enn å tvinge han til å ligge i sinne på gulvet i stedet. Etterhvert satte han seg jo opp selv, og da hadde han stålkontroll på sittingen fra første stund. Du får kjenne litt på det selv, men uansett anbefales det at de sitter oppreist når de spiser men ikke skal settes opp utenom det.

Hvordan gikk du frem med ammeslutt? Jeg har ei datter på 10mnd som i de siste dagene bare har økt antall amminger, fra 3 ganger om dagen til 6-7 ganger om dagen, sover natten gjennom fra 19-7.

Dennis styrte showet selv her, og hadde han ikke trappet ned hadde vi nok ammet enda. Men mot slutten ble ammingen mer en kamp enn kos. Vi hadde kun én amming daglig de siste ukene, og det var før leggetid. Han strittet alltid i mot i det jeg skulle legge han til, men så roet han seg når han først begynte å drikke, og nøt det videre. Da han rundet året følte jeg ikke behov for å tvinge han til å legge han til lenger ettersom han ikke er pålagt mm eller mme. Så dessverre har jeg ingen gode tips til deg… Masse lykke til videre – håper dere finner en løsning som passer for både deg og lille.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

2 kommentarer om “Ukens spørsmål #63”

  1. Hvilket kamera bruker du og bruker du andre linser en original-linsa? Synes du tar så veldig skarpe bilder for tiden 🙂 Kjempe fine!

Legg igjen en kommentar