Piknik på fjelltoppen

Dere som fulgte oss på snapchat i går fikk nok med dere at jeg planla en liten piknik for oss tre i går formiddag uten at Christopher visste noe om det. Etter at vi hadde vært i åpen barnehage lot vi Dennis ta luren sin i bilen mens vi kjørte hjem for å pakke. Christopher var ikke superbegeistret, så han ble plassert i bilen som sovevakt, mens jeg danset meg inn i huset for å pakke med masse spennende i piknikkurven.

Jeg tok også med bæreselen tilfelle vi måtte gå et stykke før vi fant et fint sted å «slå leir». Noe som var veldig lurt ettersom vi faktisk måtte gå i en liten halvtime!

Vi fant mange fine og passende steder å plassere piknikteppe tidligere, men da var det så vondt å gjørmete, at vi rett og slett måtte et godt stykke opp i høyden for at det skulle være tørt nok. Da vi til slutt kom til et flatt område som var tørt valgte vi å rigge oss til der til tross for at det var en del lyng langs bakken.

Det klarte vi riktignok å presse nok ned til at det fungerte. Vi er ikke så fine på det, og alt må ikke være perfekt alltid. Når det er sagt var denne turen likevel ganske så perfekt. Stedet vi hadde funnet hadde ekstremt fin utsikt – fordelen med at vi måtte gå så høyt før det ble tørt. Himmelen var helt blå, solen skinte og gradestokken viste 18 røde. Helt fantastisk!

Med oss i kurven hadde vi en liten bollepakke (til han far), jordbær, banan, mariekjeks og drikke. Akkurat nok til at vi kunne sitte der oppe i en hel time og kose oss, le, spise, leke og tulle. Plastfat i forskjellige farger hadde vi også med oss, og Dennis koste seg faktisk så masse at da vi bestemte oss for å pakke sammen å gå ned igjen ble han skikkelig fornærmet.

Ristet med armene og ropte til oss når vi pakket resten av maten tilbake i kurven. Utrolig koselig å se at han likte turen så godt at han ikke vil hjem igjen. Dette må vi helt klart gjenta en million ganger resten av sommeren, og ikke minst hele barndommen hans.

Vi har blant annet planlagt en tur opp til Preikestolen i sommer, men må se det litt an hvordan vi skal gjøre det rent praktisk først. Med tanke på sekk, bæresele, matpakker og ikke minst en eller annen måte å gjøre det sikkert for Dennis der oppe på. Kanskje ved å benytte slike «seler» som enkelte gjerne har på flyplasser etc. som gjør at barnet bare kan gå et par meter i fra deg.

Må tenke litt mer på det først, og ikke minst vente til det er skikkelig sommer og varmt i været!

Uansett var dette en skikkelig koselig piknik på fjellet, som vi sent vil glemme!

3 kommentarer om “Piknik på fjelltoppen”

  1. Bæremeis med ryggsekk på er helt topp til lengre turer, hvor en helst skulle hatt en ekstra rygg ?

Legg igjen en kommentar