I dag kokkelerte jeg på kjøkkenet igjen. Målet denne gang var cupcakes på lavkarbostyle! Jammen fikk jeg det til, og resultatet ble uslåelig! Dere er bare nødt til å prøve. Dette er jo en perfekt oppskrift både for lavkarbere, de med diabetes og glutenallergi. Ettersom de verken inneholder sukker eller mel.
Rable ned ingrediensene på handlelisten og dra på butikken før helgen for å kjøpe dem inn så har du deilig helgekos!
Du trenger (til muffinsene 8stk):
2 1/2 ss smør
2 egg
6 ss sukrinmelis
1 dl mandelmel (eventuelt kvernede mandler)
noen dråper vaniljeessens
1 ts bakepulver
6 ss kremfløte
2 ss kakaopulver
1 ts salt
Til toppingen trenger du:
80 gram sukkerfri sjokolade (jeg brukte cloetta 72%)
20 gram smeltet smør
2 ss kaffe
50 gram sukrinmelis
100 gram philadelphiaost
noen dråper vaniljeessens
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Bland så alt det tørre til muffinsene i ei bolle, og smelt så smør og ha alle de våte ingrediensene i en annen bolle.
Sikt det tørre over i det våte og rør godt til du ikke har noen klumper.
Fordel så røren i 8-9 muffinsformer, og stek dem på midterste rille i omtrent 13-14 minutter.
I mens muffinsene avkjøles lager du toppingen. Smelt sjokolade og smør sammen før du blander inn resten. Veldig enkelt! Ha så toppingen over på muffinsene med en sprøyteflaske eller eventuelt bare en skje, og vips så har muffinsene blitt forvandlet til deilige cupcakes!
Smaker fantastisk av deilig sjokolade. Til og med samboer som ikke er så glad i kaker generelt, og hvertfall ikke sukkerfritt og lavkarbo, elsket disse!
Server gjerne med litt bringebær til!
Når du legger ut oppskrifter, kunne du tenke deg å legge til antall karbo pr 100? Vet jeg kan regne det ut selv, men det er så greit når det står i oppskriftene 🙂