LCHF: stekt laks med asparges og ostesaus

Gjett hva jeg prøvde meg på i går? Laks med stekt asparges og deilig ostesaus. Det hele ble mye bedre enn jeg hadde sett for meg på forhånd, og jeg tror faktisk ikke jeg ville forandret på en eneste ting om jeg skulle gjort det hele om igjen. Dette er en rett med mild og deilig smak, og som ikke minst metter veldig lenge på grunn av sausen.

Delikat ser den også ut! Jeg burde bare ha tørket av stekefettet fra fisken før jeg la den over sausen. Men pytt pytt – godt smakte det i hvert fall!

Du trenger (til 2 porsjoner):

2 laksefileter

to bunder asparges

2 ss smør

2 ts johannesbrødkjernemel

100 gram raspet ost

3 dl fløte

1 dl vann

1 sitron

salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å knekke av endene på aspargesstengene. Stek dem så lett i ei stekepanne med en del smør.

Legg dem til sides, krydre og stek så laksefileten i samme stekefett. Stek laksen på middels varme under lokk. Samtidig som du begynner på sausen. Den lager du ved å smelte 2 gode ss smør i ei kjele. Visp så ut johannesbrødkjernemel før du sper på med vann og fløte. Visp godt hele tiden for å unngå klumper.

Sausen vil tykne en god del nå, og når den når kokepunktet tar du den av platen og tilsetter osten og saften fra ei sitron. Rør alt godt sammen til osten er helt smeltet og alt er blandet sammen. Og vips, så er alt klart!

Da er det bare til å servere med aspargesen underst, sausen over og laksen på toppen. Topp gjerne med noen urter og et par sitronbåter som kan presses over hele retten!

Håper det smaker!

2 kommentarer om “LCHF: stekt laks med asparges og ostesaus”

  1. Så flink du er! ? Spiser selv en del lavkarbo da mannen min driver med det. Og tenkte å tipse deg om en dessert. Dronning maud pudding ? Bruk sukrin gold istede for sukker, og mørk sjokolade. Det e så godt, å veldig gøy å servere gjester for den faller i smal for alle ?

Legg igjen en kommentar