LCHF: nakkekotelett med smørstekt løk og blomkålmos!

Trenger du tips til en veldig enkel men samtidig fantastisk god lavkarbomiddag? Jeg har endelig funnet den, og det som gjør den så «lukseriøs» på smak tror jeg må være den søte løken til den salte blomkålmosen og den kraftige smaken på kjøttet. Alt klaffer liksom bare så godt sammen. Du er bare nødt til å teste ut selv! Denne retten kan like gjerne lages til de som spiser vanlig mat også forresten – for den smaker bare skikkelig godt uansett.

Du trenger (til 2 porsjoner):

2 nakkekoteletter

1/2 rødløk

1/2 gulløk

10 cm purre

1 ss smør

1/2 blomkål

1.5 dl fløte

salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å kutte opp blomkålen og kok den i fløten under lokk. Mens dette bobler kutter du opp løkene i grove biter og steker i en spiseskje smør. Stek så løken til den er gyllen og myk. Til slutt steker du nakkekotelettene i resten av fettet fra løken.

Jeg liker best å steke dem under lokk, og mens de steker tar jeg kjelen med blomkål og fløte over i blenderen sammen med passe mengde salt og pepper. Kjør alt sammen til det er helt glatt, og server! Så fort og så enkelt.

Tror du dette er noe du kunne likt?

En kommentar om “LCHF: nakkekotelett med smørstekt løk og blomkålmos!”

Legg igjen en kommentar