LCHF: kremet og fyldig brokkolisuppe med bacon!

Mmm, jeg elsker supper! Spesielt når de er tykke og kremete. Derfor går smilet mitt nesten rundt i dag, fordi jeg har fått til nok en vellykket suppeoppskrift. Jeg håper dere vil teste den, og gjerne dele hva dere synes med meg. Det er bare så utrolig hyggelig å få gode tilbakemeldinger på oppskriftene mine, og tomatsuppen (som jeg delte her) er vel den oppskriften jeg har fått alle flest komplimenter på.

I dag er det brokkoli som er hovedingrediens, og under her finner du resten av ingrediensene. Husk å skrible ned det du mangler på handlelisten slik at du kan prøve suppen denne uken – denne kommer nok til å falle i smak for både lavkarbere og alle andre!

Du trenger (til 2-3 porsjoner):

1 stor brokkoli

1 rødløk

2 fedd hvitløk

1 ss smør

4 dl fløte

2 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

salt og pepper

baconskiver

creme fraiche

Slik gjør du:

Start med å kutte opp rødløk og hvitløk før du surrer det mykt i en kjele sammen med smøret.

Etter at det har surret en liten stund tilsetter du oppkuttet brokkoli (husk å bruke stilken også, for det er der mesteparten av vitaminene sitter), fløte, vann og buljongterningen. La det så koke til brokkolien er myk – dette tar fort 15 minutter.

Sil så grønnsakene og ha dem over i en blender, men ta vare på væsken. Kjør grønnsakene til en myk og jevn blanding før du har dem tilbake i kjelen sammen med væsken. Gi suppen et lite oppkok, og krydre med litt salt og pepper.

Til servering smaker det helt fantastisk med stekte baconskiver og en klatt creme fraiche!

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar