LCHF: dronning maud pudding på en mandag

annonse

  

Min kjære, elskede mormor er innlagt på sykehuset, og ettersom vi skal på besøk der i ettermiddag ville jeg gjerne lage med noe jeg vet hun liker, og som hun kanskje savner nå som hun er på lavkarbo. Valget falt til slutt på dr. maud pudding. En av de mest kjente dessertene fra vestlandet. Desserten ble laget for første gang til ære for Dronning Maud da hun og Kong Haakon dro til Haugesund på signingsferd i 1906.

Har du ikke hørt om den før? Da er det på tide å teste ut, for dette her smaker bare helt fantastisk. Det er egentlig ikke en pudding, men mer fromasj. Denne varianten er både sukkerfri og lavkarbovennlig – prøv den da vel!

Du trenger:

5 dl kremfløte

5 store egg

5 plater gelantin

5 ss sukrin (kjøpes HER bruker du koden 7TJAT betaler du kun 38,- for 2 pakker!)

2 ss kokende vann

100 gram sukkerfri sjokolade (jeg bruker cloetta 72%)

Slik gjør du:

Start med å piske myk krem av kremfløten, og sett så den i kjøleskapet.

Vask visp og bolle godt – dette er veldig viktig for at neste steg blir bra. Pisk så eggedosis av eggene og sukrinen til den blir lys og luftig (tar omtrent 10 minutter på høy hastighet i kjøkkenmaskinen). I mens eggedosisen piskes bløtlegger du gelantinplatene i kaldt vann. Deretter kan du raspe sjokoladen. Jeg synes det er enklest å gjøre dette i blenderen til ønsket resultat!

Når eggedosisen er klar koker du opp litt vann i en kjele. Klemmer av alt vannet fra gelantinplatene og blander det med 2 ss av det kokende vannet. Rør godt til gelantinen har løst seg helt opp i vannet.

Pisk så forsiktig inn den varme gelantinblandingen i eggedosisen for hånd med en ballongvisp. Det er viktig at du kun tilsetter litt og litt for å unngå gelantinklumper i den ferdige desserten. Når du er sikker på at gelantinen er blandet godt inn tilsetter du kremfløten og blander den inn på samme måte. Her er det også viktig å blande godt, men pass på så du ikke pisker hardere eller mer enn nødvendig, for da forsvinner luften i fromasjen.

Når alt er blandet godt sammen tar du 1/3 av fromasjen oppi ei stor serveringsskål, drysser over litt av sjokoladen. Ha over 1/3 til av fromasjen, så sjokolade, til slutt resten av fromasjen og så resten av sjokoladen.

Sett dr. maud puddingen i kjøleskapet i noen timer så den får stivnet skikkelig, eventuelt over natten!

Håper det smaker!

4 kommentarer om “LCHF: dronning maud pudding på en mandag”

  1. Tusen takk for at du skrev dette, oppskriften skal testes ut 😉 Jeg bestilte to stk. sukrin, men det ble ca 100kr.

  2. Nam ! Hvor mange personer blir denne oppskriften til ? Skal ha jenteklubb og vurderer å lage denne 🙂 vi er 6 stk som er VELDIG glad i desserter 🙂 Trine

  3. Trine Thomassen: Denne oppskriften holder til omtrent 4-6 porsjoner. Hvis du har annen dessert utenom ville jeg nok bare lagd den som den er, men om ikke kan du med fordel lage den 1,5 gang så stor – har du rester igjen til dagen etter er vel det bare et pluss ?

Legg igjen en kommentar