Jeg trenger virkelig hjelp nå!

Okei, nå trenger jeg desperat litt hjelp her altså! Nattesøvnen er helt ute og kjører! Vi var inne i en så fin periode før det åttende utviklingstrinnet, men nå som det er over, og vi samtidig prøver å kutte ned til bare en dupp finner vi liksom ingen fin rutine som fungerer. Det går opp og ned for hver eneste dag, alt varierer og ingenting fungerer i lengden.

Dennis kan sove en dupp den ene dagen, to den neste, legge seg fint en kveld, våkne midt på natten, sove hele natten. Altså, det er null rutine over hodet! Og samme hva vi prøver fungerer det ikke.

I natt sov han fra kl.18 til 02. Jepp! Han våknet klokken TO om natten! Dagen før hadde han kun hatt en lur, og var klar for kveld allerede klokken seks. Like etter at vi hadde lagt oss våknet han, og holdt det gående hele natten. Vi gikk ikke ut av soverommet, vi lå i sengen alle tre, men ikke sjanse i havet om Dennis ville sovne igjen. Han klatret rundt i sengen, hylte når han måtte ligge, hoppet, krøp, gråt, koste og tullet. Ah, vi var så slitne! ER så slitne. For dette er ikke første natten han har holdt på slik.

Han sovnet endelig kvart over seks i morges, da kunne jeg endelig sove litt jeg også. Men 1 time og 15 minutter senere var det morgen igjen. Da var det bare til å stå opp. Luren sin hadde han for noen timer siden, men naturligvis er han supertrøtt på grunn av den dårlige nattesøvnen, så han sover igjen nå. To dupper i dag med andre ord. Da er det ikke kveld før i 21-22 tiden… Ah, jeg blir gal!

Vær så snill og kom med noen gode råd! Vi trenger det virkelig!

7 kommentarer om “Jeg trenger virkelig hjelp nå!”

 1. Holde samme rutine. Funka med celine men aurora leve sine egne rutiner så er dau sliten eg og. Men prøv å hold samme rutine, la han sova samma tidspunkt på dagen og legg han samme tidspunkt, prøv over lengre tid så vil det nok ordne seg 🙂

 2. Ikke hvile etter klokken 14.00,og vekke han kl. 14.00 om han sover. gå en tur med han en time før legge tid. Bade han etter kveldsen og så rett i seng etterpå. Ha et rolig tempo ved legging, ikke leke når det er kveld. Hvis han ikke er trøtt kl. 18.00, utsett legging til 18.30-19.00. Når han våkner så ta han opp og hold han i 1 minutt og si feks mamma elsker deg men nå er det natta, og så legg han igjen. Gå inn til han når han gråter å gjør det samme. Er han våken i senga så legg han ned å si det er natta nå, gjenta så mange ganger som nødvendig. Ikke ta han ut av rommet etter han er lagt, ha lyset av. Det er en omvendingsprosess for han også, så når du tar han ut av rommet sender det et signal til han om at det er morgen/tid for å være våken. Vet ikke helt hvilke rutiner dere har ved legging så kommer bare med forslag ?

 3. Her måtte vi ty til flaske med kumelk når hun våknet på natten! Varmet den litt i mikroen og hu fant fort roen! Det var litt nedtur fra at hun sov hele natta, men det varte i ca 1mnd der hun fikk melk når hun våknet på natta! Nå er hun 3 og sover alltid rundt, men enkelte netter vil hun ha melk 🙂

 4. Føle så sinnsykt med deg! Me har det akkurat likt med Emily ? å det har holdt på i over 2 uker nå, kor me e våkne hvertfall 4 timer hver natt …. ingen gode råd desverre, men del gjerna om du får noen! Du e ikke aleina om å vær desperat !!

 5. Min styrte alt helt selv, jeg har liksom aldri måtte jobbe for å få inn noe rutiner, eller kutte på kviler, det gikk av seg selv. Fulgte bare signalene til ungen, og hang meg aldri opp i utviklingstrinn eller alder.

  Sånn i utgangspunktet så tenker jeg at jeg personlig ville beholdt to kviler litt til, for nå begynner utetiden, man er i mer aktivitet, får mer frisk luft, og ungen trenger gjerne et par pauser iløpet av dagen da, og heller evt kortet kvilene ned litt for at det ikke skal bli så seint.
  Og om sommeren vil det kanskje også være kjedelig som forelder å måtte være hjemme til kl 17 for stell og legging.
  Så ville heller prøvd å satse på to korte kviler, og leggetid kl 19.30 – 20.00, og sett hvordan det fungerte.
  (Da justerer det seg også fint til kl 18.30 – 19.00 når klokken stilles tilbake til høsten. Følg bare et nytt klokkeslett, istedet for å begynne å rote det til med ny tid for ungen)

  Mulig er det også sommertiden som har rotet det til for dere nå? Hvis problemene startet rundt den tiden? Kl 18 så er jo klokka «egentlig» bare 17, og det er fort gjort at ungen ikke sovner for natta, men heller tar det som en lengre kvil, og dermed har dere sjau hele natta.
  Ville absolutt unngått legging så tidlig, med mindre man må stå opp grytidlig.

  Håper det løser seg for dere!

 6. Prøv å ha en fast greie på at han legger seg 19. Ikke før. Også prøver du å få til at han sover én gang om dagen – desto tidligere desto bedre. Fungerte her 🙂 hold han våken, selv om han kanskje er klar for sengen klokken 18! Den ene timen kan ha mye å si. Også er det jo greit med noen rolige rutiner rundt leggetid, som bade, pysj, dempet belysning i huset osv 🙂 lykke til – det blir bedre!

Legg igjen en kommentar