I kjøleskapet vårt finner du..

Matbudsjettet

Vi var nødt til å handle inn litt etter påske, og det ble gjort i dag. I samme slengen tømte vi kjøleskapet og skrubbet det fra bunn til topp. Så da kan jeg like gjerne vise dere hva vi har i kjøleskapet vårt nå når det både er rent og har fått påfyll. Vi har aldri et overfylt kjøleskap. Det synes jeg både er unødvendig og uoversiktlig. Med to voksne og en ettåring kommer vi langt med matvarene dere ser over her. Dette skal holde til neste mandag, og summen av handleposen endte på rett over 400,-

Som et gjennomsnitt prøver vi å holde oss til et matbudsjett på 2000,- i måneden, som da vil si 500,- uka. Det klarer vi ganske bra ved å hamstre til fryseren når det er supertilbud, være flinke til å ha oversikt over hva vi faktisk har i fryseren og gå gjennom den jevnlig, i tillegg til å planlegge måltidene så vi slipper å kjøpe mer enn vi trenger.

Syltetøy og meieriprodukter

Kjøleskapet vårt består av litt forskjellige matvarer ettersom Christopher spiser høykarbo med ekstra fett, jeg spiser lavkarbo og Dennis spiser noe midt i mellom. Smør og creme fraiche er noe jeg bruker mye i matlaging så det har jeg alltid i kjøleskapet. Rømmen og brelett er til Christopher. Det samme er jordbærsyltetøyet øverst. Mens de tre kalorifrie walden farms gelepåleggene og bringebærsyltetøyet er til meg.

Egg har vi alltid tilgjengelig i kjøleskapet, og hver eneste kveld tar vi opp et middagsglass og eventuelt lunsj til Dennis til neste dag. Middagene har jeg lagd på forhånd, men det hender likevel at han heller spiser med oss om vi har noe babyvennlig til middag.

Kremfløte er også noe jeg bruker en god del av, og jeg har derfor alltid dette i kjøleskapet. Spraykremen derimot er noe jeg unnet meg denne uken for å ha et alternativ til alt det søte jeg egentlig har lyst på etter påskens utskeielser. I mens jeg prøver å ta knekken på sukkertrollet er det derfor helt fantastisk godt med dette alternativet.

Lavkarbokos som tar knekken på søtsuget

Ha et par cm med kremfløte i bunnen av ei skål, ha oppi et par teskjeer med bringebærsyltetøyet fra øverste hylle og topp det hele med en liten dasj spraykrem. Jeg lover dere; det er supermektig, kjempe godt og demper søtsuget så til de grader.

Ukens middager

Man sparer mye penger på å planlegge middagene for hele uken! Om du ikke har gjort det enda kan du kanskje få et tips og to? Denne uken ser nemlig middagsplanen vår slik ut.

Tirsdag

Christopher 1/2 kjøttdeig med spagetti – Linn Therese lavkarbotomatsuppe

Onsdag

Nakkekotelett med blomkålmos/potetmos og stekt løk til begge

Torsdag

Christopher hjemmelaget lapskaus – Linn Therese rester fra tomatsuppen

Fredag

Lavkarbopizza med, ost, tomatsaus og pepperoni til begge

Lørdag

Nakkekotelett med rosenkål og stekte grønnsaker (og poteter til Christopher)

Søndag

Løksuppe til begge

Grønnsaker

Vi er veldig glad i grønnsaker, og skuffen er som regel alltid full. Her hadde jeg akkurat tatt ut noen bananer for å lage opp bananlapper til Dennis. Det er altså noe vi alltid har i grønnsaksskuffen, sammen med blomkål, poteter, løk og tomater. I tillegg har vi alltid noe frukt til Dennis, som oftest gulrøtter og en gang i ny og ne; avokado, agurk og paprika.

Hva går igjen i ditt kjøleskap?

En kommentar om “I kjøleskapet vårt finner du..”

  1. Kan du lage likt innlegg om hva du har i fryseren? Har nettopp flyttet ut hjemmefra og trenger tips?

Legg igjen en kommentar