Hvorfor skjermer vi ikke Dennis mer på bloggen?

Åh, aner ikke hvor mange ganger jeg i uken jeg får dette spørsmålet? Når skal folk forstå at det er foreldrene til barnet som sammen må bli enige om hva som skal deles på sosiale medier og hva som ikke skal deles frem til barnet er gammelt nok til å velge selv. Ingen andre har noe med dette å gjøre, men siden jeg fremdeles får såpass mange spørsmål omkring saken tenkte jeg at jeg en gang for alle kan skrive våre tanker bak vårt valg.

Vi har valgt å la Dennis være en del av denne bloggen ettersom det er en blogg om min hverdag og mitt liv, og han naturligvis er en stor del av nettopp dét. Det hadde aldri vært naturlig for meg å skjult en så stor del av livet mitt her inne, og det er et valg Christopher og jeg tok mens jeg gikk gravid.

Det vil likevel ikke si at vi deler alt. Dennis har aldri, og kommer heller aldri til å bli vist naken her inne eller på andre sosiale medier. Vi har heller ikke, og kommer ikke, til å dele bilder eller hendelser vi tror han kan bli pinlig berørt i senere tid. Ei heller noe vi tror kan skade han eller hans omdømme på noen som helst måte.

Når det er sagt mener jeg at hysteriet rundt eksponering av barn i sosiale medier er noe overdrevet. Det er viktig å sette grenser sammen som foreldre og tenke nøye over alt som deles. Men jeg synes ikke at full skjerming er verken en god eller nødvendig løsning i år 2018, hvor sosiale medier er en del av hverdagen til nesten alle.

Vi har troen på at det finnes en gyllen mellomvei som ingen tar skade av.

Tenk bare hvor mange minner, bilder og morsomme historier Dennis kan lese når han blir eldre. Det er i mine øyne en helt unik mulighet som jeg tror han blir glad for å ha. Jeg hadde i hvert fall blitt veldig glad hvis jeg kunne sett mer av mitt eget liv som jeg selv ikke kan huske.

Håper det var litt oppklarende og at vi kan legge denne saken dø nå.

Til slutt: Dennis skal selvsagt få ta valget selv om han vil være med på min blogg eller ei, og hvis han, når han blir gammel nok til å skjønne greien, sier at han ikke vil bli omtalt eller avbildet på sosiale medier kommer jeg selvfølgelig til å respektere det ønsket uten noen flere spørsmål.

En kommentar om “Hvorfor skjermer vi ikke Dennis mer på bloggen?”

  1. Selvom sosiale medier er en stor del av 2018 er det ingen negativ ting å skjerme et barn for sosiale medier. Er samme gode grunner for å skjerme et barn som det var for 10 år siden. Og finnes mange muligheter å lagre ting om oppveksten til barnet uten å trenge å dele det med hele verden. Man burde ikke dømme enten eller, da man tenker forskjellig på dette. Noen er komfortable med at fremmede menneske kan misbruke et bilde av barn og noen ikke, samme med å brette ut sykdomshistorie og diverse privat informasjon om et barn..det gjenstår egentlig bare å se hvordan denne generasjonen med unger kommer til å gå ved tanke på alt foreldre velger å dele. Men i mine øyner blir det feil å sitte å ta video av et barn i smerter som gråter, for å poste det så alle kan se. Tror flere blir blinde når de først har begynt å dele, på hva som faktisk kan deles og hva som IKKE burde det .

Legg igjen en kommentar