Dette trenger du til barnehagestart!

For en god del av dere som følger meg nærmer det seg barnehagestart. I likhet med Dennis begynner mange av deres små i barnehagen nå etter sommeren, og i den forbindelse har jeg fått en god del spørsmål om jeg kan skrive et innlegg om hva man trenger til denne nye perioden i livet. Det har jeg endelig gjort nå, så finn frem et ark, og skriv ned alt du mangler fra listen under.


– Alt du trenger til barnehagestart –

 

Soving

Du bør tenke over om barnet sover ute eller inne for å vite hva du skal skrive ned på dette punktet. I barnehagen Dennis skal begynne i sover de ute, så da trenger vi:

barnehagevogn

saueskinnsteppe til vognen

vognpose/-dyne

myggnett

Inne

Tøfler til små barneføtter

Klesskift (minst ett helt sett, men gjerne to. Basisklær er supert; body, strømpebukse, sokker og eventuelt bukse og genser hadde vært perfekt)

Bleier

Bleiesalve, solkrem og kuldekrem (etter årstid og behov)

Matboks og drikkeflaske

Bamse, smokk, koseklut (husk å merke med navn)

UTE

En tynn ulldress til å ha som mellomlag bør du absolutt ha liggende i barnehagen

Utedress ( i tillegg til det hjemme)

Ekstra vintersko ( i tillegg til hjemme)

Et sett regntøy + støvler + sydvest ( i tillegg til det hjemme)

Lue + votter (etter sesong)

Hals

Diverse

Barnehagesekk

 

TIPS

Husk å la ekstraklærne følge sesongen slik at du gjerne har sommertøy, solhatt/caps og solbriller om sommeren, og bytter det ut med ull og varme klær om vinteren. Ellers er også ull gull året rundt.

Barnehageklærne bør være myke og behagelige – meg også av god kvalitet og lette å bevege seg i, for å gjøre det mest mulig komfortabelt for den lille.

MERK ALT! Bleiesalver, alle klær, sokker, smokker – merk alt som er med inn i barnehagen.

Husk også at du må ikke ha alt til første dag. Noe kan kjøpes underveis når behovet melder seg, men det kan være lurt å ha det mest grunnleggende klart.


Har du noe du vil tilføre?

En kommentar om “Dette trenger du til barnehagestart!”

  1. Du må huske regntrekk til sovevogna. Myggnett klarer du deg (eller bhg da) nok mest sannsynlig uten. Ser ingen som bruker det i vår bhg, selv om det sto på lista de leverte ut.
    Dock Boots er supert å ha i bhg, å til en vanlig dårlig og våt vestlandsvinter er de greie nok til vinterbruk også, med ullsåle oppi.
    Å bare et sånn tips er at ungen bruker et par sko til å fra bhg, så ikke sikkert du trenger ekstra av alt. Her står Dock Boots fast i bhg, også bruker han vintersko, joggesko e.l. avhengig av årstid frem og tilbake, og har jo disse da i bhg mens han er der.
    Jeg gikk på en smell å kjøpte ekstra av alt, og det blir jo ikke brukt, så spar deg gjerne for litt utgifter der 😉

Legg igjen en kommentar