Dette spiser jeg i løpet av en dag!

Det er flere som har lurt på hva jeg spiser, hvor mye og hvordan jeg legger opp dagen, antall måltider etc. Så da tenkte jeg at jeg kunne ha en kort gjennomgang av det i håp om å inspirere deg litt om du står fast på din egen lavkarboreise. Det som er viktig med lavkarbo er å kun spise når du er sulten, og bare spise til du er passe mett.

Man kommer til å holde seg mett mye lenger på grunn av den økende fettmengden i forhold til tidligere, og derfor er det viktig å ikke falle i fella med å fortsette matrutinene fra tidligere. Du kan gjerne spise 5-6 måltider daglig på lavkarbo om du er sulten før hvert måltid, men det er sjeldent nødvendig. Jeg pleier å spise 2 måltider, men av og til et mellommåltid i tillegg.


I dag så dagen min slik ut:

Frokost

Middag til frokost er min desiderte favoritt med lavkarbo. Som regel består frokosten av middagsrester, men i dag hadde jeg ingen rester å ta av, så da ble det like gjerne en helt «ny» middag. En løvbiff med brokkoli stekt i smør og krydret med piffi + et par ostesneier på siden. Jeg spiser ofte så enkelt så mulig, og dette er et godt eksempel på hvordan et typisk måltid ser ut for meg. «Frokosten» spiste jeg forresten klokken 14, seks timer etter jeg sto opp.

Mellommåltid

Som sagt har jeg av og til et mellommåltid i løpet av dagen, og i dag var en slik dag. Egentlig kan det vel ikke kalles helt mellommåltid heller, for jeg spiste det egentlig mest fordi det så godt ut, og vi hadde det i kjøleskapet, ikke fordi jeg var så veldig sulten. Dette inntok jeg rett før kl.16! En solid porsjon dronning maud pudding – ups. Men en helt vanlig dag hadde nok sett lik ut ellers, men uten dette måltidet her.

Middag

Klokken 20.30 var det tid for middag. Dennis var i seng og vi hadde akkurat roet ned etter en lang dag. Jeg lagde meg laks med blomkålmos og bacon, og det er jeg sikker på vil holde meg god og mett til jeg legger meg. Det hender likevel at søtsuget tar overhånd om kveldene, og da tyr jeg til noen peanøtter, baconcrisp eller fløte med (eller uten, haha) bær selv om jeg ikke er supersulten.

Hva synes dere om slike innlegg som dette forresten? Gi beskjed hvis dere vil ha flere slike eksempler en annen dag. Det er ganske enkelt for meg å fikse ettersom jeg naturligvis spiser mat hver dag, og da er det fort gjort å ta bilde av tallerkenen før den forsvinner ned i magen.

Hvordan ser en typisk dag på lavkarbo ut for deg?

9 kommentarer om “Dette spiser jeg i løpet av en dag!”

 1. Liker sånne innlegg! Har selv nettopp begynt på lavkarbo, og trenger inspo i hverdagen- så kom gjerne med flere?

 2. JA til slike innlegg 🙂 🙂 supert med inspirasjon! Her startes dagen alltid med en bulletproof coffee 🙂

 3. Syntes det er interresant å se hva du spiser, Jeg oppfordrer deg likevell ikke til å poste slike innlegg hvor du viser hvor lite du spiser til dagen. For det første handler mye av bloggen din om å gå ned i vekt og den tiltrekker seg derfor personer med samme ønske. De mengdene mat du viser frem er langt mindre enn det som er anbefalt for en sunn jente! Dette kan føre til at andre personer som ønsker å gå ned i vekt begynner å spise like lite, og kanskje føler de spiser alt for mye. Det følte iallefall jeg da jeg så hvor lite du spiste. Se gjerne «debatten» på NRK fra 08..mars.

 4. Bekymret jente: som jeg nevner innledningsvis spiser jeg lavkarbo, og der spiser man så enorme mengder fett at man får i seg ganske mange kalorier likevel. Dette er derfor ikke lite mat for en lavkarber, men heller ganske normal mengde. Jeg oppfordrer også alle til å spise når de er sultne, og stoppe når de er mette. Hvor mye folk skal spise regner jeg med de klarer å justere selv, og ikke følger bloggen min som en oppskrift til punkt og prikke. Dette var kun ment som inspirasjon (da helst til de med samme livsstil som meg; lavkarbo) 🙂

 5. Takk for tips om blomkålmos ??
  Min ketofrokost i dag er hjertesalat-blader med salami, ost & majones og egg, skinke & majones ? har byttet ut brød og tacolefser med salatblader, så blir frokosten lett og frisk ?

 6. Gjerne flere dagsmeny innlegg
  Jeg må ned på mengde tror jeg
  Står stille med vektnedgang nå
  Så da er det fint å få konkret plan/tips

Legg igjen en kommentar