Det skal skje store forandringer i hagen i år!

annonse / bygghjemme

Jeg har nevnt for dere før at vi holder på å gjøre uteområdene her hjemme totalforandret. Det er så gøy! Å «pusse opp» ute er nesten enda kjekkere enn å pusse opp inne. Blant annet fordi det er uteområdene som gir første inntrykket når du får besøk. I tillegg er det enda koseligere å nyte fint sommervær om du trives i hagen din, fremfor om det ser ut som den har vært forlatt i tjue år.

Jeg har ikke sagt så veldig mye om akkurat hva vi skal gjøre, men det vil jeg gjerne fortelle dere litt om nå. For vi har egentlig et veldig godt utgangspunkt for hagen vår. Det er ikke mye som må gjøres for at den skal se litt bedre ut, men vi må freshe det opp en del.

Vi har blant annet et steinbed vi må totalforandre. Nå ser det ut som et lite fjell med masse ugress og ingen klare linjer. Der luker vi bort all jord, gress, ugress og eventuelle blomster som befinner seg på område. Deretter legger vi steinene på rekke oppover slik det i ugangspunktet skal være, fyller i litt jord i de forskjellige høydene oppover og deretter planter vi bunter med blomster som trives i steinbed.

Nedenfor der har vi et barkbedd i en brattbakke. Denne skal også renskes for all ugress. Vi skal plante noen få grønne planter og legge noen små hauger med runde kulesteiner et par steder. Dette bedet skal også avgrenses med steiner i rette linjer. Mellom disse to bedene skal vi plante sitrontreet jeg kjøpte i forrige uke.

Også har vi en liten platting utenfor inngangspartiet. På denne har vi allerede begynt med å skru sammen sandkassen. Ellers skal vi ha to plantekasser med espalier bak stående inntil husveggen, og et lite sett med hagemøbler stående i hjørnet. Jeg tenker et lite rundt bord med to stoler til. Et perfekt sted å nyte morgenkafféen mens Dennis leker i hagen. Det jeg har sett for meg er noe ala hagemøblene under her.

1 HER ⎮ 2 stol HER,  bord her ⎮ 3 stol her, bord her

Ellers skal vi ha lekeapparater på plenen fremfor plattingen. Den store tuja busken som plutselig har blitt tre ganger så stor som huset skal sages bort ettersom det tar altfor mye plass i tillegg til at den skygger for kveldssolen. Muligens noen enkle gjerder for å avgrense innkjørselen og plenen, og gjerne et par rundt plattingen, men er ikke helt sikker på akkurat dette enda.

På hovedterrassen vår skal jeg også bytte ut hagemøblene. Nå har vi en liten sittegruppe jeg har lyst til å beholde, men vi har ingen spisegruppe. Det er litt tungvindt å invitere gjester til grillparty når man må sitte så lavt, og ettersom vi har plass til to på denne terrassen vil jeg gjerne kjøpe en spisegruppe også. De har fine hagemøbler på bygghjemme nå, og der har jeg sett meg ut hvilke hagemøbler som står på ønskelisten for dette formålet.

spisegruppen kan kjøpes HER ⎮grillbordet kan kjøpes HER

Jeg ønsker å kjøre noenlunde samme stil på hovedterrassen som i stuen. Sort, hvitt og sølv, minimalistisk og litt stramt, men med innslag av grønne planter. Møblene på bildet over her passer perfekt til akkurat dét.

Så, det var egentlig alt. Fortell meg gjerne hva du synes om planene! Noe du ville gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar