Babyvennlige vafler uten egg, salt og sukker!

Det er en kjent sak at babyer og små barn ikke skal ha for mye salt og sukker i seg. Derfor utgår naturligvis vanlig vaffelrøre fra deres kosthold. Dette inspirerte meg til å prøve og lage såkalte babyvennlige vafler!

Til tross for at det er både melk og mel i dem var jeg til og med nødt til å smake et lite hjerte selv også, etter å ha sett Dennis sin reaksjon! For disse her var i følge han så gode at han måtte stå å spise, strekke armene mot taket og hyle av glede – alt samtidig! Så utrolig deilig å se at oppskriften min ble så godt mottatt. Jeg skal ærlig innrømme at de smakte faktisk akkurat like godt som vanlige vafler.

Du trenger (til 7-8 vafler):

125 gram smeltet smør

2 dl melk

4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 1/2 ts kardemomme

2 dl kaldt vann

Slik gjør du:

Fremgangsmåten er absolutt ingen hokus pokus. Du mikser sammen det tørre før du tilsetter vann, melk og det avkjølte smøret. Bland alt sammen til en jevn røre uten klumper før du begynner å steke dem!

Et lite tips er forresten å bruke en ostehøvel til å ta vaflene ut av vaffeljernet når de er ferdig stekt. Den har perfekt størrelse og er lett og god å håndtere!

Håper det smaker!

Forresten: hvis du lurer på hvorfor oppskriften i tillegg er uten egg er det rett og slett bare fordi vi var tomme for egg hjemme da jeg lagde disse på søndag. Så da ble det bare sånn. Men det passer jo perfekt for allergikere!

Oppskriften passer for barn over 10 måneder.

2 kommentarer om “Babyvennlige vafler uten egg, salt og sukker!”

  1. Er det helt sikkert at det er 1 ss bakepulver og ikke 1 ts?
    Synes det virket som litt mye bakepulver 🙂

Legg igjen en kommentar