Ukens spørsmål #61

Når du skal utdanne deg til barn og ungdomsarbeider via praksis på 5år, må du ordne arbeidsplass selv eller får du hjelp underveis og hvordan går du frem da?

Mulig du kan fikse arbeidsplass selv også, det er jeg faktisk litt usikker på. Jeg var i arbeidstrening hos nav ettersom jeg slet en del med å komme meg ut i jobb på grunn av angsten på den tiden. Derfor fikk jeg hjelp av dem til å finne arbeidsplass, få en myk start, litt mer forståelse om jeg skulle ha dårlige dager og ikke minst ble det lagt en solid plan for fremtiden. Jeg var i arbeidstrening når jeg var gravid, og fikk «satt av» arbeidsplass til etter endt mammapermisjon.

Når søkte du? Og når var siste frist? Hvor lang tid tok det før du fikk svar?

Jeg søkte barnehageplass noen dager før fristen gikk ut. Fristen var 15.februar, og vi fikk vel svar 1.mars tror jeg.

Hva synes du om unger som begynner i barnehage ved 14 mnd?

Når barn begynner i barnehagen er helt opp til foreldrene selv, og jeg har full forståelse for at noen må begynne tidligere enn andre selv om foreldrene kanskje ikke ønsker det selv heller. Jeg synes likevel at man bør ha barna hjemme til de er over året dersom man har mulighet til det. 14 måneder høres helt fint ut!

Kan du skrive et innlegg om veien ned fra 80 kg og endring av livsstil?

Jeg skriver innlegg om dette med jevne mellomrom hele tiden. Nå har jeg akkurat kommet forbi 80 kilo selv, og er på god vei nedover. Ta gjerne en runde i kategoriene som heter «Formbilder» eller «Lavkarbo» oppe i menyen her, der har jeg skrevet en del om akkurat dette. Ellers finner du full oversikt over alle kategorier helt i bunn av bloggen.

Kan du snakke litt om hvordan det var når du og C først flyttet inn ilag? Skal flytte sammen med typen til høsten og er veldig spent.

Vi fikk egentlig ikke så veldig stor overgang da vi flyttet sammen ettersom vi allerede hadde bodd sammen annen hver uke hos hverandre i over ett år. Det var likevel veldig gøy å få sitt eget. Plassen vi bodde på var langt i fra en moderne leilighet, faktisk var det et tidligere kontorbygg, men vi var likevel stolte som fy. En veldig fin periode, dette halve året i vår første leilighet, før vi kjøpte oss hus. Ellers må jeg si gratulerer til dere og lykke til som samboere – det kommer nok til å gå kjempe fint!

Har dere med egen mat på Leos Lekeland? Trodde ikke det var lov.

Vi har verken sett noen skilt om at dette ikke er lov eller fått beskjed av noen, så vi tar med oss mat selv. Har også sett andre gjøre det, så tror ikke det er forbudt. Mulig det varierer fra sted til sted?

Hvordan kan man vite om noe er lavkarbo?

Sjekk næringsinnholdet. En tommelfingerregel er at du kan spise alt som er maks 5/100 gram karbohydrater. Men når du kommer litt inn i det så er det lurt å tenke litt over helheten. En juice med 5 karbohydrater per 100 ml blir for eksempel veldig mye mens en annen lett vare som du spiser mindre av med sammen næringsinnhold vil være veldig gunstig.

Les deg opp, prøv deg frem og prøv å få en sånn cirka oversikt over hvor mange karbohydrater du spiser i løpet av en dag. Når man spiser strikt lavkarbo pleier man å ligge på maks 20 karbo per dag. Husk å få i deg nok fett for å holde deg god og mett, også fyller du opp siste rest av dagsbehovet med proteiner. Væske og nok salt er også viktig!

Hvor lagde du bursdagsinvitasjonene?

De lagde jeg i picmonkey!

Hva er det som er grunnen for at Dennis kun har ditt etternavn? Er bare nygjerrig, har kun mamma sitt etternavn selv.

Det ble bare naturlig for oss å gjøre det slik ettersom vi ikke er gift enda. Men den dagen vi gifter oss kommer også Christopher til å ta mitt etternavn slik at hele familien har samme etternavn.

Hvordan var de første dagene hjemme etter at du fikk Dennis? Tunge? Uvant? Noen gode tips til nybakte mødre?

De var veldig fine samtidig som jeg var mye stresset og redd for å gjøre noe feil. Ettersom vi måtte en del inn og ut av sykehuset var det i seg selv veldig stressende, men i tillegg slet jeg også litt med ammingen i starten på grunn av såre brystvorter. Det var uvant å ha ansvar for et lite menneske helt selv, og jeg var livredd for å gjøre noe feil. Visste egentlig ikke hva jeg skulle gjøre med denne babyen heller. Men når jeg fikk senket skuldrene, slappet av, kom godt i gang med ammingen, var ferdig med gulsottperioden og begynte å komme inn i de nye rutinene nøt jeg virkelig hverdagen. Da gikk også det meste av seg selv og morsinstinktet tok over.

Mine beste tips må egentlig være å prøve og slappe så godt av som du klarer. Ikke stress så veldig med at alt må være perfekt fra første dag. For du kommer inn i  det etterhvert. Senk skuldrene, ha det rolig rundt deg og nyt, nyt, nyt!


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

4 kommentarer om “Ukens spørsmål #61”

  1. Det står skilt ganske tydelig på leos lekeland i Haugesund at medbrakt mat og drikke ikke er lov 🙂

  2. Ja ikkje lov med mat og drikke på leos, er skilt flere plasser 🙂 eg har alltid med mat til minstemor og egen drikka til Celine men kjøper alltid mat der 🙂

  3. Hvis du sjekker nettsiden på leos lekeland inne på haugsund og så inne på regler så står det ganske tydelig at mat og drikke ikke er lov.

  4. Kommer Christopher til å ta ditt i tillegg til sitt etternavn og du hans i tillegg til ditt eget, eller skal alle sammen bare ha ditt? 🙂

Legg igjen en kommentar