Sunn grisekake til ettårsdagen!

Det er en uskreven regel at alle ettåringer får egen grisekake på sin første bursdag. Dette skal Dennis også få, men ettersom han reagerer på sukkermengden i vanlige kaker, boller etc. ble det litt mer utfordrende å lage denne kaken. Jeg fikk likevel et veldig bra resultat som Dennis ble strålende fornøyd med på første forsøk! Den falt veldig godt i smak, noe som også er grunnen til at jeg deler oppskriften med dere allerede nå.

Dennis skal riktignok ikke spise kaken før på bursdagen sin på mandag, men jeg måtte jo vite at han likte den, så den ble bakt i dag og står nå i fryseskapet og venter på han.

Du trenger: 

2 godt modne bananer

1 egg

100 g smeltet smør

4 ss melk

1 ts ceylon kanel

1,5 ts bakepulver

2,5 dl hvetemel

2 dl kremfløte

pynt

Slik gjør du:

Start med å mose bananene sammen med egget. Jo brunere bananene er, dess søtere og bedre er de forresten. Når dette er most sammen tilsetter du smør og melk. Før du sikter inn alt det tørre.

Røren holder til en passelig stor grisekake, og ettersom jeg ikke hadde så små kakeformer smurte jeg rett og slett ei kjele, og hadde røren i den. Stek på 180 grader i cirka 35 minutter.

La så kaken kjøle seg ned i formen. Dette tar en liten evighet, så ha god tålmodighet. Når den er helt kald snur du den på hodet for å få den ut. Skjær den deretter i lag. Jeg ville kun ha 2, men ta gjerne 3 også for å få den enda høyere. Pisk kremfløten til krem og legg mellom lagene. Jeg hadde også blåbær og banan i biter mellom lagene.

Til slutt dekker du hele kaken med krem og pynter den.

Skal du lage/lagde du grisekake til ettårsdagen?


6 kommentarer om “Sunn grisekake til ettårsdagen!

  1. Kaka så kjempe god ut! Hva mener du med at han reagerer på sukkermengden i vanlige kaker? 🙂

  2. Elsa: Når han spiser vanlige kaker, boller, pannekaker etc med en del sukker reagerer han med mye luft og vondt i magen hele det neste døgnet. Tarmene er nok ikke klar for den sukkermengden enda – noe som egentlig bare er kjempe bra, og tvinger meg til å finne sunnere oppskrifter til han. 🙂

  3. Kan gjerne være lurt å tenke på at små barn ikke skal ha det vi anser som «vanlig kanel» men, ceylon kanel istedenfor.

  4. Denne»grisekaka» skal jeg jammen lage til meg selv- selv om jeg er en godt voksen dame. Deler selvsagt med « grisungene» mine.?

Legg igjen en kommentar