Slik tar du gode interiørbilder

For en liten stund siden fikk jeg et spørsmål om hvordan jeg tok interiørbildene mine ettersom dere synes de var så fine. Jeg lagde et lignende innlegg om hvordan jeg tok nyfødtbilder for snart et år siden, og derfor er det kanskje på tide med noen fototips igjen.


– 3 tips til hvordan du tar bedre interiørbilder –

Første og viktigste punkt; kamera.

Det går helt fint å bruke smarttelefonen din til å ta bildene, men siden dette skal være et innlegg med tips til hvordan bildene blir bedre må jeg si at det er ganske viktig med et skikkelig kamera. Det trenger ikke koste all verden for det er ikke så viktig, det som derimot er viktigere er hvilket objektiv du bruker. Når det kommer til interiørbilder er ei vidvinkellinse et must! Trenger du tips til hvilken bruker jeg denne linsen og dette kamera.

Lyset

Bruk dagslyset for alt det er verdt. Ta aldri bilder når solen har gått ned. Åpne alle dører som slipper inn naturlig lys, trekk gardiner til sides og slå av elektrisk lys. På den måten slipper du varme eller kalde bilder, fargene blir finere og så nær virkeligheten som du får det.

Når vi først er inne på det med lys bør du unngå å ta bilder når solen skinner inn vinduene, for da vil du få harde og skarpe skygger. Ta enten bildene når solen står rett over huset eller det er overskyet ute. Du vil også få de klareste bildene hvis du selv står med ryggen til lyset. Altså stå foran et vindu eller ei åpen dør.

Etterbehandling

Å redigere bildene i et redigeringsprogram i ettertid er nesten like viktig som gode forhold når du knipser bildene. Jeg bruker picmonkey.com til å redigere mine bilder, og har premium-abonnementet der, men du kommer også langt med gratisversjonen. Når jeg tar bilder av interiør har jeg fokus på å skru lysstyrken og kontrastene opp, metningen litt ned og skarphet opp. Ellers tar jeg resten ut i fra hvert enkelt bilde.

Fikk du noen gode tips?

2 kommentarer om “Slik tar du gode interiørbilder”

Legg igjen en kommentar