Til lunsj i dag hadde Dennis denne herligheten dere ser over her. Et jordbær og to små lunsjmuffinser. De ble både saftige og gode på smak, og ble virkelig godt mottatt av minstemann. Oppskriften var også ganske enkel, til tross for at jeg fikk hele 40 muffinser ut av den! Nå har vi mye god mat i fryseren. De er perfekt å ta opp når man er på farten, skal på trilletur eller bare til lunsj hjemme slik som her.
Innholdet kan du selvsagt velge selv, men jeg synes ananas og skinke var en veldig god kombinasjon!
Du trenger:
12 dl hvetemel
4 dl havregryn
8 dl melk
200 gram smeltet (gjerne usaltet) smør
2 ts bakepulver
200 gram skinke
1 hel ananas
Slik gjør du:
Kutt opp ananas og skinke i passe store biter. Smelt så smøret, og ha det over skinken og ananasen.
Ha så alle de tørre ingrediensene i en egen bolle, og bland dem sammen. Hell over melken og rør det godt sammen før du har oppi de hakkede ingrediensene. Bland alt!
Bruk gjerne et muffinsbrett til å steke muffinsene. Når det kommer til mengde fant jeg ut at det passer ganske perfekt å ha ei stor spiseskje i hver av muffinsformene. Stek dem så i cirka 20 minutter på 250 grader.
Oppskriften gir som sagt hele 40 muffins, så du må gjerne halvere den hvis du synes det er litt mye. Ellers kan de spises av alle fra 10 måneders alder på grunn av melken!
Håper det smaker!