LCHF: tomatsuppe fra bunnen

Jeg elsker tykke supper med masse innhold som metter godt. Dette er en av dem! Jeg fant frem smakfulle ingredienser og startet tryllingen. Da jeg nærmet meg slutten ble jeg så overrasket av den gode smaken at jeg rablet ned hvilke ingredienser jeg hadde brukt og ikke minst hvor mye jeg hadde hatt av hver slik at jeg kunne dele retten med dere.

Du trenger:

500 gram tomater

10 cm purre

1 hel rødløk

2 fedd hvitløk

4 dl kremfløte

1 ss creme fraiche

1 hønsebuljongterning

salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å hakke opp rødløk, hvitløk og purre, og surr dette i en kjele sammen med 1 stor spiseskje meierismør. Hakk opp tomatene og tilsett disse i blandingen. Rør inn fløte sammen med creme fraiche og buljongterningen. Smak til med salt og pepper og la det hele putre i 10 minutter.

Deretter siler du av blandingen. Ha fløteblandingen tilbake i kjelen igjen. Tomatene, løken og resten av det som havnet i silen kjører du i en blender eller stavmikser til det blir most. Suppen skal tilbake i kjelen sammen med fløteblandingen. Rør godt, varm opp og server.

Server med creme fraiche, ruccola og gjerne et lite dryss pepper på toppen!

Utsett aldri til i morgen hva du kan nyte i dag. Den beste tiden er i nuet.

Tror du dette er noe du kunne likt?

En kommentar om “LCHF: tomatsuppe fra bunnen”

  1. Denne skal jeg prøve ut! 😀

    Men et spørsmål. Hvordan kan man vite om noe er lavkarbo?

Legg igjen en kommentar