LCHF: nakkekotelett med gratinert sellerirottårn!

Har du lyst å lage noe som både ser spennende ut og smaker fantastisk? Ikke er det komplisert heller, til tross for at det tar litt tid. Men mesteparten av tilberedingen skjer ved at maten lager seg selv i stekeovnen! Nakkekotelett tror jeg må være en av mine favoritt kjøttstykker. Og sammen med dette gratinerte sellerirottårnet smakte det absolutt ikke feil. Verdt å teste ut – både for lavkarbere og dere som spiser «vanlig mat».

Du trenger:

2 stk nakkekoteletter

400 g sellerirot

30 g smeltet smør

Salt og pepper

20 g revet mozzarella (eller annen ost)

Slik gjør du:

Start med å skrelle og deretter skjære selleriroten i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller skarp kniv.

Finn så frem et stekebrett med bakepapir, og et lag sellerirot i formen, pensle med smeltet smør og dryss over litt salt og pepper, ost på toppen før du legger et nytt lag sellerirot. Gjenta lagene slik at du får sellerirottårn – eller legg alt i en liten ildfast form – det hadde nok også blitt kjempe godt.

Stek så tårnene midt i stekeovnen på 200 grader i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden steker du nakkekotelettene i en god klatt smør. Server så med stekesjyen som saus!

Nyyyt!

Legg igjen en kommentar