LCHF: deilige vafler til søndagsfrokost!

annonse // proteinfabrikken

I dag morges var det lite som fristet til frokost, men jeg var likevel litt sulten. Mens jeg sto på kjøkkenet og kikket i skuffet og skap skimtet jeg en ferdig toro pose med vaffelmiks. Det fristet plutselig veldig med vafler, og jeg bestemte meg derfor for å lage det. Selvsagt ikke toroposen, men lavkarbovafler!

Oppskriften ble kjempe god, og vaflene smakte helt fantastisk! Jeg lagde de søte og toppet med bringebærsyltetøy, creme fraiche og kalorifri sjokoladesaus. Men jeg tror oppskriften hadde vært minst like god uten søtning, og toppet med vanlig pålegg.

Du trenger – til 8 vafler:

400 gram mandler (eventuelt mandelmel)

50 gram smør

4 egg

2 ss fiberhusk

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

2 dl fløte

3 dl vann

4 ss sukrinmelis (vil du ha vafler med vanlig pålegg kan denne sløyfes)

1 ts kanel (vil du ha vafler med vanlig pålegg kan denne sløyfes)

Slik gjør du:

Start med å male mandlene. Smelt så smøret og bland sammen med mandlene. Når det er blandet tilsetter du resten av ingrediensene. Rør godt rundt og bland alt sammen.

La så røren hvile litt slik at fiberhusken får tyknet. Røren blir nå ganske tykk, men sprer seg utover i det varme vaffeljernet.

Stek til vaflene er faste, fine og med en gyllen brunfarge! La dem avkjøles litt før de serveres.

Jeg toppet vaffelen min med lerum bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker (denne har lite karbohydrater), en klatt creme fraiche og sukkerfri sjokoladesaus! Sjokoladesausen kan kjøpes her! Den er veldig god, kan brukes på det meste og koster kun 69,- for hele flasken.

Tror du dette er noe du kunne likt?

En kommentar om “LCHF: deilige vafler til søndagsfrokost!”

Legg igjen en kommentar