LCHF: deilig sjokoladedrøm til helgekos

I dag har jeg eksperimentert med noe som kanskje hjelper på søtsuget, eller i hvertfall sjokoladesuget! For hvem er det som sier du ikke kan spise sjokolade med deilig fyll når du er lavkarber? Det kan du nemlig, og nå vil jeg dele oppskriften med dere. Dette er oppskriften for både oss som spiser lavkarbo, men også for dem som bare vil spise litt sunnere, har diabetes eller andre utfordringer. Sjokoladene er nemlig helt sukkerfri!


– Oppskriften gir omtrent 24 sjokoladetopper –

Du trenger:

4 eggehviter

100 gram sukrinmelis

100 gram naturell philadelphiaost

noen dråper vaniljeessens

4 ts gelantinpulver + 4 ts kaldt vann

1/2 dl kokende vann

200 gram sukkerfri sjokolade

Utstyr:

silikonform til cakepops

Slik gjør du:

Start med å piske eggehvitene til et luftig skum. Tilsett så sukrinmelisen og kjør kjøkkenmaskinen i omtrent 5 minutter til, slik at du har en fast, hvit marengs. I mens dette piskes kan du blande gelantinpulveret med det kalde vannet i en liten skål.

Bland vaniljeessensen i philadelphiaosten. Rør litt i blandingen slik at den blir mykere før du heller den over marengsen. Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet slik at det blander seg godt ut. Har du problemer kan det være en ide å hjelpe til med en slikkepott. Dette kan være litt vanskelig ettersom du må være forsiktig så du ikke pisker ut all luften i marengsen.

Kok opp 1/2 dl vann og bland sammen med den stivnede gelantinblandingen slik at alt løser seg opp. Når alt er oppløst har du gelantinblandingen over i ostemarengsen og rører det godt sammen. Hell hele blandingen over i en litt mindre skål og ha den i fryseren i minst 30 minutter.

Når fyllet er klart smelter du den sukkerfrie sjokoladen i mikroen og smører hver av hullene i silikonformen med litt sjokolade.  Du trenger ikke mye, men pass på å dekke hele flaten. Ta så en ts med fyll fra skålen oppi og «lukk igjen» med enda litt mer sjokolade. Sett hele brettet i kjøleskapet (eller fryseren om du er utålmodig) en liten stund. Når de har stivnet kan de poppes ut og er de klare til å nytes.

Håper det smaker!

2 kommentarer om “LCHF: deilig sjokoladedrøm til helgekos”

Legg igjen en kommentar